Potraviny a vaření
Nakládání masa - jak naložit snadno a rychle
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2722x
Maso na marinování vložte do mikrotenového sáčku, zalijte marinádou, pevně uzavřete a promačkejte. Uložte do chladničky, později několikrát
prohněťte a obraťte. Maso bude rovnoměrně naložené a nezašpiníte nádobí.
Sýr se přichytává k sendvičovači - jak, čím zabránit, zamezit (pečící papír)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2675x
Aby se roztavený sýr nepřichytával k sendvičovači, utrhněte kus pečicího papíru, přeložte jej a vložte do přístroje tak, aby okraje přečnívaly. Chleby vložte mezi papír - toasty budou zlatavé a nic se nepřipeče.
Těsto na koláč přeslazené, moc sladké - jak, čím pomoci (citronová šťáva)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2074x
Přeslazené těsto na koláč zachráníte přimícháním čerstvé citronové šťávy.
Těsto na koláč přeslazené, moc sladké - jak, čím pomoci (jablečný ocet)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2046x
Přeslazené těsto na koláč zachráníte přimícháním trochy jablečného octa.
Rozkrojený dort neokorá, neoschne - jak to udělat, co použít (chleba)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2202x
Na vykrojenou část dortu připevněte pomocí párátek kousky chleba - zůstane jemná a neokorá.
Celer déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (alobal)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3643x
Až měsíc zůstane čerstvý celer obalený alobalem.
Hlávkový salát déle vydrží - jak to udělat, co použít (papírový sáček)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3158x
Salát si udrží svou svěžest i několik dní, zabalíte-li jej do velkého sáčku z hnědého papíru.
Jak vymáčknout z citronu šťávu bez rozkrojení
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2108x
Do citronu, který slouží jako zdroj šťávy do čaje, stačí udělat na boku dírku, vymáčknout požadované množství tekutiny.
Vajíčka, vejce déle vydrží čerstvá - jak to udělat, co použít (olej)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1805x
Než vyjíčka uložíte do chladničky, potřete je rostlinným olejem, výrazně jim tak prodloužíte život.
Cibule dlouho vydží - jak to udělat,co použít (papírový sáček)
Zveřejněno: čtvrtek 6. duben 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3813x
Cibule vydrží nejméně dva měsíce, jestliže ji uložíte do papírových sáčků s perforovanými otvory.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Klíčení brambor při skladování - jak, čím zabránit, zamezit (jablka)
- Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
- Palačinky potrhané, nedrží vcelku - jak, čím zabránit, pomoci (vanilkový pudink)
- Poleva při krájení nepopraská - jak tom udělat, co použít (horká voda)
- Maso rychleji upečené - jak to udělat, co použít (jehlice)
- Zápach po rybách na rukou, pokožce - jak, čím odstranit, zbavit se (máslo)
- Kynutý koláč vydrží déle měkký - jak to udělat, co použít (olej, cukr)
- Mléko při vaření nepřeteče, neuteče - jak to udělat, co použít (naběračka)
- Mražení, zmrazování šlehačky, smetany - jak to udělat
- Uhlí v grilu špatně hoří - jak, čím pomoci, rozdmýchat plamen (fén)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)