Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Cínové nádobí zašlé - jak, čím vyčistit, umýt (kapustové listy)

Cínové nádobí nejrychleji vyčistíte zelnými nebo kapustovými listy.

Držák na pokličce od hrnce upadl, pokazil se - jak, čím nahradit (korek)

Pokličku, u které předčasně odešel knoflík na uchycení, opravíte tak, že na jeho místo upevníte vhodnou korkovou zátku. Korek je proti horku odolný, nerozpálí se a výborně poslouží.

Praskání ohnivzdorného skla v troubě - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)

Plech, na který stavíte v troubě mísy z ohnivzdorného skla nebo lastury, posypejte solí, aby nádoby nepopraskaly.

Kovové kotlíky nezreznou, nezreziví - jak to udělat, co použít (olivový olej)

Kovové kotlíky nerezivějí, když je potřete olivovým olejem.

Rychlovarná konvice smrdí, zatouchá - jak, čím odstranit, zabránit zápachu

Konvici, kterou zřídka používáte, zbavíte zatuchlosti, vložíte-li do ní před uložením kostku cukru.

Dřevěné mísy, mísy ze dřeva - jak pečovat, udržovat (voskovaný papír)

Drevěné mísy na salát udržujte tak, že je po umytí a osušení důkladně uvnitř i zevně vytřete voskovaným papírem.

Jak ušlehat tuhý sníh - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat sníh? Vajíčka vyndejte z lednice s předstihem. Na rozdíl od šlehačky, která se musí šlehat co nejchladnější, bílkovému sněhu prospívá přinejmenším pokojová teplota. Při oddělování bílků buďte opatrní, aby se s bílky do misky nedostal ani malý kousek žloutku.

Číst dál: Jak ušlehat tuhý sníh - postup, návod

Domácí šlehačka - recept

Domácí šlehačka - příprava: Všechny suroviny dejte do hrnce a nechte je v másle rozpustit. Nevařte! Jakmile suroviny v hrnci začnou plavat na másle, odstavte hrnec z plamene a dejte pořádně vychladit. Pokud začnete šlehat ještě za tepla, šlehačku se vám nepodaří vyšlehat.

Číst dál: Domácí šlehačka - recept

Pařížská šlehačka - jak udělat, připravit (smetana, cukr, kakao)

Na Pařížskou šlehačku si připravte 250 ml smetany ke šleháni, 2 lžíce krupicového cukru a 1 lžíci kakaa.   Smetanu s cukrem a kakaem promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu, ale nevařte. Odstavte a uložte přes noc do lednice.

Číst dál: Pařížská šlehačka - jak udělat, připravit (smetana, cukr, kakao)

Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod

Jak nejlépe ušlehat smetanu (šlehačku)? Smetana se lépe ušlehá, pokud se zpracovává studená, ideálně ji cca 12 hodin před použitím vychlaďte na teplotu 2-6 C. Miska i metličky by měly být také studené. Nejprve šlehejte cca 1 minutu na nízké otáčky, poté zvyšte na vysoké a vyšlehejte do husté pěny.

Číst dál: Jak nejlépe ušlehat smetanu, šlehačku - postup, návod

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny