Ovoce, povidla, zavařeniny
Jeřabiny na způsob brusinek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2019x
Jeřabiny na způsob brusinek - příprava: Jeřabiny otrháme a opereme, v kastrolu podlijeme troškou vody a asi 20 minut povaříme. Pak přidáme krystalový a vanilkový cukr, skořici a tlučené hřebíčky a badyán a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny částečně rozmačkáme, přidáme želírovací přípravek a kyselinu citronovou, obojí rozmíchané v trošce cukru, a chvilku povaříme.
Číst dál: Jeřabiny na způsob brusinek - jak připravit, udělat
Jeřabinový kompot - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1850x
Jeřabinový kompot - příprava: Vodu svaříme s cukrem, vložíme do ní odstopkované a dobře oprané jeřabiny a povaříme dosklovita. Poté jeřabiny vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do sklenic. Zalijeme převařeným cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Ovocná přesnídávka - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1944x
Ovocná přesnídávka - příprava: Ovoce očistíme, oloupeme, popř. vypeckujeme, pokrájíme, podlijeme půllitrem vody a rozvaříme. Pak směs rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme krystalový a vanilkový cukr, pudinkový prášek rozmíchaný ve 1/4 litru vody a povaříme dohusta.
Povidla z různých druhů ovoce - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1721x
Povidla z různých druhů ovoce - příprava: Jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců, švestky vypeckujeme a všechny druhy ovoce umeleme. Promícháme s octem a necháme do druhého dne rozležet. Pak za stálého míchání vaříme asi půl hodiny do zhoustnutí, přidáme cukr a rum a ještě 5 minut povaříme.
Číst dál: Povidla z různých druhů ovoce - jak připravit, udělat
Ovoce v rumu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1824x
Ovoce v rumu - příprava: Do 3-5 l sklenice vrstvíme ovoce tak, jak dozrává. Začneme jahodami, posypeme je cukrem a zalijeme rumem tak, aby byly akorát ponořeny. Pak postupně přidáváme třešně a další druhy ovoce a vždy je posypeme cukrem a zalijeme rumem.
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2837x
Barevný míchaný kompot - příprava: Jahody očistíme, opereme a větší úhledně překrájíme. Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo na kolečka.
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2886x
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - příprava: Dobře vyzrálé, přebrané a očištěné drobné ovoce opereme a necháme dobře okapat. Potom ho skládáme buď promíchané, či po vrstvách, do sklenic a průběžně je prosypáváme jemným krystalovým cukrem. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Číst dál: Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
► Míchaný ovocný kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 15. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2113x
Míchaný ovocný kompot - příprava: Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky nebo na osminky a vložíme do vody okyselené kyselinou citronovou, aby nezhnědly. Švestky zbavíme stopek a vypeckujeme, víno otrháme.
Číst dál: ► Míchaný ovocný kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Rebarborový kompot s jahodami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1842x
Rebarborový kompot s jahodami - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kostičky, promícháme s cukrem a necháme 2 hodiny stát. Pak je zahříváme tak dlouho, až pustí šťávu, a necháme vychladnout. Šťávu z rebarbory svaříme
Číst dál: Rebarborový kompot s jahodami - jak připravit, udělat
Rebarborový kompot - jak udělat, připravit
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1947x
Rebarborový kompot - příprava: Vodu svaříme s cukrem, skořicí, hřebíčky a kůrou z dobře omytého citronu. Rebarborové řapíky oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do sklenic a zalijeme nálevem. Uzavřeme víčky a
Další rady a tipy v této kategorii:
- Rajčatová marmeláda s jablky - jak připravit, udělat
- Rajčatová marmeláda - jak připravit, udělat
- Mrkvový džem s ananasem - jak připravit, udělat
- Mrkvový džem s medem - jak připravit, udělat
- Mrkvová marmeláda - jak připravit, udělat
- Cuketový džem - jak připravit, udělat
- Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
- Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
- Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
- ► Mangové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept