Ovoce, povidla, zavařeniny
► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2748x
Hruškové čatní - příprava: Oloupané a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na kostičky, cibuli najemno, česnek prolisujeme a zázvor nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu smícháme cukr s ovocným octem a přivedeme k varu.
Číst dál: ► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Rebarborové čatní, čatný z rebarbory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2435x
Čatní z rebarbory - příprava: Oloupanou rebarboru nakrájíme na tenké plátky, meruňky na menší kousky a cibuli najemno a vše vložíme do kastrolu. Přidáme ocet a cukr, opepříme, osolíme a vaříme tak dlouho, až se směs rozdusí a
Kečup z jablek - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2028x
Kečup z jablek - příprava: Jablka, oloupaný česnek a oloupanou cibuli umeleme, přidáme cukr, ocet, kari koření a
Marmeláda z ořechů - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2094x
Marmeláda z ořechů - příprava: Ořechová jádra rozemeleme, vložíme do cukerného sirupu a krátce povaříme do zhoustnutí. Vložíme do skleniček a necháme odstát do druhého. dne. Pak je sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 3. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2096x
Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - příprava: Do kastrolu se silnějším dnem nebo velké pánve nasypeme cukr a na středním ohni ho za občasného míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat. Do karamelu po částech
Číst dál: Karamelová angreštová zavařenina s vanilkou - jak připravit, udělat
Rybízový džem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 3. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2158x
Rybízový džem - příprava: Rybíz otrháme ze stopek, vybereme seschlé či napadené plody a nasypeme do kastrolu. Přilijeme asi 2 decilitry vody a na prudkém ohni přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a necháme probublávat, dokud
Mirabelková zavařenina - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 3. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2163x
Mirabelková zavařenina - příprava: Mirabelky důkladně omyjeme, odpeckujeme a zbavíme stopek. Plody rozmixujeme, nasypeme do hrnce a přidáme dřeň z vanilkového lusku a cukr. Dobře promícháme a přivedeme k varu. Přihodíme
Meruňkový džem s mátou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 3. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2149x
Svěží džem, který prozáří každou letní snídani. Použít jej můžeme ale i jako náplň do různých dezertů.
Malinovo-višňová omáčka k sýrům (mostarda) - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 30. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2020x
Zavařenina bez chemie a přidaného pektinu, která ozvláštní chuť každého sýra, ale i grilovaného masa nebo tradičního švýcarského receptu raclette.
Číst dál: Malinovo-višňová omáčka k sýrům (mostarda) - jak připravit, udělat
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
Zveřejněno: neděle 17. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4056x
Hrušky rychle hnědnou, proto by se po rozkrájení měly zalít citronovou šťávou. Kyselina zabrání oxidačnímu procesu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Marmeláda z třešní a višní - jak připravit, udělat
- Višňový džem - jak připravit, udělat
- Třešňový džem s angreštem a griotkou - jak připravit, udělat
- Švestková marmeláda - jak připravit, udělat
- Švestková povidla - jak připravit, udělat
- Šípková povidla - jak připravit, udělat
- Šípkový džem s jablky - jak připravit, udělat
- Šípky - odstraňování jadérek z šípků - nač si dát pozor
- Šípková marmeláda - jak připravit, udělat
- Rynglová povidla - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept