Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Linecké těsto vláčné - jak to udělat, co použít (smetana)

Linecké těsto bude držet pohromadě a také bude pěkně vláčné, když do něj přidáte trochu smetany.

Kažení moštu ve sklenicích - jak, čím zabránit, zamezit (křen)

Jestliže do moštu před stáčením do lahví přidáte jemně nastrouhaný křen (cca lžíci na 1 litr), nebude se kazit. Před konzumací jej ale bude nutné scedit.

Šupiny na rybě - jak, čím odstranit snadno a rychle (vroucí voda)

Supiny z ryby snadno oškrábete, když ji na chvilku ponoříte do vroucí vody.

Drůbeží maso bílé, šťavnaté - jak to udělat, co použít (citron)

Drůbeží maso zůstane vždy bílé a štavnaté, když je před pečením potřete rozkrojeným citronem.

Rajská omáčka chutňejší - jak, čím ochutit, vylepšit (med, mrkev)

Rajskou omáčku vylepšíte lžičkou medu nebo strouhanou mrkví.

Pečené maso měkké - jak to udělat, co použít (citron)

Pečené maso bude měkké, potřete-li ho před pečením citronem a necháte chvíli stát.

Sražená omáčka - jak, čím pomoci (prášek do pečiva)

Sraženou omáčku spravíte špetkou prášku do pečiva a ponořením hrnce do studené vody.

Solení ryp při přípravě pokrmu - kdy solit, aby se ryba během vaření nerozpadla

Ryby solte čtvrt hodiny před pečením, aby se nerozpadly.

Slupka na salámu nejde sundat, sloupnout - jak sundat, sloupnout snadno a rychle (voda)

Suchý salám před loupáním ponořte na chvíli do studené vody, slupka půjde snadno dolů.

Připálené zbytky jídla na grilu - jak, čím odstranit, odmočit (kávová sedlina)

Na rošt grilu naneste hadříkem či houbičkou kávovou sedlinu, několikrát přetřete a opláchněte. Rošt bude jako nový bez připálených zbytků jídla.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny