Potraviny a vaření
Obalování masa, ryb v mouce - jak obalit snadno a jednoduše (sáček)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1920x
Chcete obalit v mouce ryby nebo maso na smažení? Nasypte mouku do papírového sáčku na potraviny, vložte maso a energicky zatřepejte: moučný obal bude stejnoměrný.
Sépie, kalamáry měkké - jak to udělat, co použít (pivo)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2481x
Aby sépie a kalamáry byly měkké, doporučujeme vložit je hodinu před tepelnou úpravou do pivní lázně.
Chobotnice po uvaření měkká - jak to udělat, co použít (cukr)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3217x
Chcete, aby chobotnice zůstala po tepelné úpravě měkká? Dejte ji vařit s trochou cukru.
Zápach od ryb, cibule, česneku na rukou - jak, čím odstranit (zubní pasta)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2881x
Co udělat pro odstranění zápachu ryb, cibule nebo česneku z rukou? Potřete si ruce pastou na zuby a opláchněte.
Zápach cibule na rukou - jak, čím odstranit, umýt (citronová šťáva)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2988x
Pro odstranění zápachu cibule z rukou si je otřete št'ávou z citronu a hlavně umyjte ve studené vodě (teplá naopak zápach váže).
Ryba připečená ke dnu nádoby - jak, čím zabránit, zamezit (citron)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2303x
Aby se ryba v troubě nepřipekla ke dnu zapékací nádoby, vložte mezi dno a rybu pár koleček citronu. Prospěje to chuti a celkově bude ryba lehčí a stravitelnější.
Zašpiněné ovoce, zelenina - jak mýt, umýt snadno a rychle (soda)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2315x
Při čištění ovoce a zeleniny naplňte mísu vodou a nasypte do ní lžíci sody, na každý litr vody jednu lžíci. Nechte ovoce nebo salát v lázni 10 minut, pak opláchněte pod tekoucí vodou.
Skladování, uchovávání kávy - jak skladovat, aby si uchovala vůni (lednice)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2598x
Abyste co nejdéle zachovali vůni kávy, nasypejte ji do dózy hermeticky uzavíratelné a skladujte ji v lednici.
Nákup kávy - jak zjistit, zda jste koupili kvalitní, čistou bez příměsí
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2846x
Chcete vědět, zda jste koupili dobrou kávu? Dejte jí špetku do vody: pokud plave po hladině a nepustí ve vodě svoji barvu, je čistá, v opačném případě byla smíchána s dalšími látkami.
Uchovávání sýrů v lednici - jak, čím zabránit napadení plísní (cukr)
Zveřejněno: neděle 16. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2798x
Jedna kostka cukru vložená do nádoby se sýry do sebe vstřebá vlhkost a chrání sýry od plísní a zkažení.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Zápach od ryb, česneku, cibule na nádobí - jak umýt, zbavit se (sedlina z kávy)
- Mycí prostředek na nádobí došel - čím nahradit (soda)
- Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (slupky od citrusů)
- Cukr v cukřence voňavý - jak to udělat, co použít (vanilka)
- Zkrystalizovaná marmeláda - jak, čím pomoci (voda, likér)
- Prasknutí zavařovací sklenice při zavařování - jak, čím předejít, zabránit (horká voda)
- Připálené jídlo v hrnci - jak to udělat, aby nesmrdělo a nechutnalo po připálenině
- Jeřabinový kompot s hruškami či jablky - jak připravit, udělat
- Nakládané jeřabiny s vínem a skořicí - jak připravit, udělat
- Jeřabiny na způsob brusinek - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)