Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Vařené kysané zelí lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (jablko)

Aby kysané zelí bylo lépe stravitelné, stačí do hrnce během varu přidat polovinu jablka nakrájeného na kousíčky.

Uchovávání luštěnin - jak, čím zabránit napadení parazity (sůl)

Pro uchovávání fazolí, čočky a dalších suchých luštěnin je nutné ochránit je od malých parazitů, kteří by mohli zásobu zničit. Smíchejte je tedy lžící hrubé kuchyňské soli, stačí lžíce na každý kilogram luštěnin.

Skladování, uchovávání listového salátu v lednici - jak uchovat, aby co nejdéle vydržel čerstvý (síťka, kuchyňský papír)

Salát se dobře uchová pro následující dny, pokud jej očistíte, umyjete, necháte dobře okapat a potom uskladníte do plastové nádoby, jejíž dno vystelete síťkou a savým kuchyňským papírem. Listy zeleniny totiž rychle podléhají zkáze, jsou-li v kontaktu s vlhkostí soustředěnou na dně nádoby.

Číst dál: Skladování, uchovávání listového salátu v lednici - jak uchovat, aby co nejdéle vydržel čerstvý...

Trvanlivost vyšlehaného sněhu z bílků - jak, čím zvýšit trvanlivos, našlehání (ocet)

Jak co nejvíce zvýšit trvanlivost sněhu z vyšlehaných bílků? Přidejte dvě až tři kapky octa v průběhu šlehání.

Uchovávání, skladování vajec v lednici - jak, čím prodloužit čerstvost (špek)

Pro delší uchování vajec je před uložením do chladničky natřete kůží ze špeku.

Připalování jídel při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová kůra)

Jak nepřipálit smažená jídla? Ponořte do oleje trochu najemno nastrouhané citronové kůry.

Zákusky měkké, nadýchané - jak to udělat, co použít (ocet)

Chcete mít lehčí a měkčí pečené zákusky? Přidejte do těsta 2-3 lžičky octa.

Vaječná omeleta nadýchaná - jak to udělat, co použít (soda)

Vaječná omeleta bude nadýchanější, přidáte-li špetku sody na každá 3 vejce.

Koblihy nadýchané, měkké - jak to udělat, co použít (soda)

Chcete mít nadýchané koblihy? Přidejte do těsta špetku jedlé sody.

Uchovávání žloutků v lednici - jak uchovat, skladovat (sůl, voda)

Pokud je do receptu potřeba jeden nebo více vaječných bílků, můžete několik dní uchovávat i samotné žloutky ponořené do osolené vody ve skleničce.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny