Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Lasagně pečené v troubě - jak, čím zabránit spálení, vysušení (alobal)

Pokud se chcete vyhnout přílišnému vysušení lasagní při pečení v troubě, pečte je polovinu celkové doby přikryté hliníkovou fólií na potraviny, pak fólii odstraňte a tepelnou úpravu dokončete. Pokud nakonec stejně nejste spokojení a žádáte si ještě křupavější kůrku, zapněte na pár minut gril.

Číst dál: Lasagně pečené v troubě - jak, čím zabránit spálení, vysušení (alobal)

Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

  Bramborové knedlíky se nerozvaří, přidáte-li do vody trochu octa.

Maková náplň do buchet voňavější - jak to udělat, co použít (skořice, hřebíček)

Maková náplň do buchet bude hezky vonět, když do ní přisypete půl lžičky mleté skořice a trochu hřebíčku.

Provizorní trychtýř - jak udělat, co použít (alobal)

Není-li po ruce trychtýř, vodu nalijete do láhve s pomocí alobalové ruličky. Snese i horkou.

Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)

Zabalíte-li po nákupu stopky do alobalu, vydrží banány déle čerstvé.

Rez na příborech - jak, čím vyčistit, odstranit (alobal)

Alobal vyleští zašlé příbory a odstraní počínající stopy rzi.

Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)

Zmačkaný alobal si poradí s mastným roštem po grilování. Zmuchlejte jej a uvidíte, jak skvěle funguje.

Zbytky jídla připečené, zaschlé - jak, čím vyčistit, odstranit (alobal)

Zaschlé či připečené zbytky v hrncích navlhčete a pak je přejíždějte zmuchlanou kuličkou alobalu, jako by to byla houbička.

Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo

Barevné koření nesmí být umístěno na slunci, protože ztratí barvu a zešedne, olejnaté koření navíc žlukne.

Snadný domácí nanuk z jogurtu - jak udělat, připravit

Do víčka smetanového jogurtu udělejte dírku a prostrčte jí dřívko od nanuku tak, aby alespoň 2 cm zůstaly venku. Vložte do mrazáku na několik hodin nebo nejlépe přes noc. Poté vyjměte, opláchněte kelímek teplou vodou a zmrzlý jogurt vyklopte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny