Potraviny a vaření
Lasagně pečené v troubě - jak, čím zabránit spálení, vysušení (alobal)
Zveřejněno: pondělí 10. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2541x
Pokud se chcete vyhnout přílišnému vysušení lasagní při pečení v troubě, pečte je polovinu celkové doby přikryté hliníkovou fólií na potraviny, pak fólii odstraňte a tepelnou úpravu dokončete. Pokud nakonec stejně nejste spokojení a žádáte si ještě křupavější kůrku, zapněte na pár minut gril.
Číst dál: Lasagně pečené v troubě - jak, čím zabránit spálení, vysušení (alobal)
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3465x
Bramborové knedlíky se nerozvaří, přidáte-li do vody trochu octa.
Maková náplň do buchet voňavější - jak to udělat, co použít (skořice, hřebíček)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1827x
Maková náplň do buchet bude hezky vonět, když do ní přisypete půl lžičky mleté skořice a trochu hřebíčku.
Provizorní trychtýř - jak udělat, co použít (alobal)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3503x
Není-li po ruce trychtýř, vodu nalijete do láhve s pomocí alobalové ruličky. Snese i horkou.
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8950x
Zabalíte-li po nákupu stopky do alobalu, vydrží banány déle čerstvé.
Rez na příborech - jak, čím vyčistit, odstranit (alobal)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3590x
Alobal vyleští zašlé příbory a odstraní počínající stopy rzi.
Gril zanesený, špinavý - jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny (alobal)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3756x
Zmačkaný alobal si poradí s mastným roštem po grilování. Zmuchlejte jej a uvidíte, jak skvěle funguje.
Zbytky jídla připečené, zaschlé - jak, čím vyčistit, odstranit (alobal)
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2286x
Zaschlé či připečené zbytky v hrncích navlhčete a pak je přejíždějte zmuchlanou kuličkou alobalu, jako by to byla houbička.
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2884x
Barevné koření nesmí být umístěno na slunci, protože ztratí barvu a zešedne, olejnaté koření navíc žlukne.
Snadný domácí nanuk z jogurtu - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 8. říjen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2144x
Do víčka smetanového jogurtu udělejte dírku a prostrčte jí dřívko od nanuku tak, aby alespoň 2 cm zůstaly venku. Vložte do mrazáku na několik hodin nebo nejlépe přes noc. Poté vyjměte, opláchněte kelímek teplou vodou a zmrzlý jogurt vyklopte.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Připalování masa k roštu při grilování - jak, čím zabránit, zamezit (špek)
- Nákup dřevěného uhlí ke grilování - nač si dát pozor, jak nakupovat
- Výber, koupě grilu - nač si dát pozor, jak vybírat (plech)
- Uchovávání, skladování ovoce, zeleniny v chladničce - jak uchovávat, odstranit vlhkost (kuchyňský papír)
- Padání papírového konce čajového sáčku od čaje - jak, čím zabránit, zamezit (kolík na prádlo)
- Párátka, špejle ve špízu - jak vytáhnout snadno a jednoduše
- Pálivé papriky - jak, čím zmírnit pálivost (sůl)
- Pěnění piva v plechovce při otevírání - jak, čím zabránit, zamezit
- Praskání klobásy při pečení - jak, čím zabránit, zamezit
- Nakrojená šunka déle vydrží - jak to udělat, co použít (bílek)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)