Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Nové brambory snadno oškrábané - jak to udělat, co použít (sůl)

Nové brambory se snáze oškrábou, ponoříte -li je předtím na chvíli do slané vody.

Hranolky s menším obsahem tuku - jak smažit, usmažit (mléko)

Zdravější hranolky připravíte, když je před smažením namočíte na 20 minut do mléka nenasáknou pak tolik tuku.

Skladování, uchovávání medu - jak skladovat, proč neuchovávat v lednici

Med v chladu ztuhne a zcukernatí. Skladujte jej při pokojové teplotě.

Skladování, uchovávání čerstvých bylinek - jak skladovat, proč neuchovávat v lednici

Čerstvé bylinky ve společnosti dalších potravin v lednici ztratí svou výraznou chuť, vyschnou a pohltí vůni ostatních jídel. Lépe se jim bude dařit ve sklenici čisté vody na kuchyňské lince.

Skladování, uchovávání oleje - jak skladovat, proč neuchovávat v lednici

Olej v nízké teplotě houstne a mohou v něm vznikat hrudky. Proto ho do lednice nikdy nedávejte.

Skladování, uchovávání avokáda - jak skladovat, uchovat čerstvé

Ještě nedozrálé plody avokáda by měly zůstat v pokojové teplotě, zralé avokádo, které neplánujete v nejbližší době sníst, vydrží déle v ledničce.

Skladování, uchovávání jablek - jak skladovat, proč neuchovávat v lednici

Jablka v lednici sice déle vydrží, ale chlad ovlivní jejich chuť a konzistenci. Raději je skladujte ve sklepě, případně chladnější spíži.

Skladování, uchovávání banánů - jak skladovat, proč neuchovávat v lednici

Banány v ledničce hnědnou, nezralé v ní nedozrají tak, jak by měly. Proto je nechejte v teple na kuchyňské lince, případně v mírném chladu ve spíži.

Skladování, uchovávání cibule - jak skladovat, proč neuchovávat v lednici

Aby cibuli nenapadla plíseň, měla by se skladovat stejně jako brambory, avšak nikoli v jejich blízkosti - jinak brzy shnije. Do chladničky patří jen nakrájená, ovšem v uzavřené nádobě, aby nešířila svůj štiplavý pach na ostatní potraviny.

Skladování, uchovávání brambor - jak skladovat, proč neuchovávat v lednici

Brambory - V ledničce se v nich rozpadá škrob, což vede k tomu, že jsou sladké a popraskané. Uchovávejte je v papírovém sáčku na tmavém a chladném místě, nejlépe v komoře nebo ve sklepě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny