Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Slané kobližky s treskou - recept

Slané kobližky s treskou - příprava: Tresku namočíme na 24 hodin do studené vody, abychom ji zbavili soli. Vodu několikrát vyměníme. Osušíme papírovou utěrkou. Připravíme bramborovou kaši a omastíme ji máslem. Tresku

Číst dál: Slané kobližky s treskou - recept

Vegetariánská chuťovka - recept

Vegetariánské chuťovky - příprava: Na pánvi zahřejeme olivový olej s celým stroužkem česneku. Papriky nakrájíme na malé kostičky a přidáme do rozehřátého oleje. Podle chuti osolíme. Vaříme 12 až 15 minut a odstavíme. Vyjmeme

Číst dál: Vegetariánská chuťovka - recept

Loupání vařených vajec snadno a rychle - jak to udělat, co použít (sůl)

Vajíčka vaříme ve vodě se špetkou soli, budou se potom snáze loupat.

Sníh z bílků - jak našlehat snadněji, efektivněji (sůl)

Sníh z bílků našleháme snadněji, pokud k nim nejprve přidáme špetku soli.

Zápach z připáleniny, připáleného jídla v troubě - jak, čím odstranit (sůl, skořice)

Trouba nebude cítit po spálenině, jestliže do ní po pečení, dokud je ještě teplá, dáme špetku soli a skořice. Pak ji necháme vychladnout a umyjeme vlhkým hadříkem.

Zápach na rukou od ryb, cibule - jak, čím odstranit, pomoci (sůl, ocet)

Když chceme z rukou odstranit výrazný pach, například po cibuli nebo rybách, potřeme je solí a potom umyjeme mýdlem a vodou. Výsledek bude ještě lepší, pokud přidáme několik kapek octa.

Tmavnutí ovoce a zeleniny při rozkrojeni, krajeni - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)

Lilky, jablka, hrušky a ostatní zelenina a ovoce po oloupání a nakrájení neztmavnou, pokud je jemně posolíme.

Prskání oleje při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)

Chceme-li předejít tomu, aby olej při smažení prskal, dáme na pánev špetku soli a až potom na ni nalijeme olej.

Louskání ořechů - jak to udělat, co použít, aby se ořechy při louskání nerozpadly na malé kousky (slaná voda)

Aby se nám ořechy při louskání nerozpadaly na menší kousky, necháme je přes noc namočené ve slané vodě.

Káva s lepším aroma - jak to udělat, co použít (sůl)

Pokud mletá káva ztratí své aroma, přidáme do každého šálku kávy zrnko soli.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny