Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)

Jestliže chceme zabránit hnití ovoce, je dobré ho vždy proložit několika stroužky česneku.

Kocovina - jak, čím zbrzdit účinky alkoholu (citronová šťáva)

Před pitím alkoholu bychom si měli dát skleničku čisté vody s vitaminem C, který účinky alkoholu brzdí.

Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)

Když krájíme nebo sekáme česnek, ruce obvykle zůstanou nasáklé jeho pachem. Abychom se ho zbavili, je dobré ruce omýt proudem studené vody, aniž bychom je mnuli či použili mýdlo.

Skladování česneku - jak vyrobit výtažek, výluh z česneku

Do skleněné lahve nasypeme 10 až 15 oloupaných stroužků česneku a zalijeme 120 ml olivového oleje. Necháme 30 dní odpočívat a poté používáme k ochucování pokrmů.

Skladování česneku - jak skladovat, uchovávat česnek v podobě prášku

Jestliže chceme česnek skladovat v prášku, oloupané stroužky opečeme dozlatova. Když jsou křupavé, sundáme je z ohně, necháme vychladnout a důkladně rozdrtíme. Výsledný prášek uskladníme v hermeticky uzavřené nádobě.

Olivy - jak, čím vylepšit chuť (česnek, paprika, majoránka)

Chuť oliv můžeme ozvláštnit tak, že je dáme do sklenice spolu se dvěma až třemi lehce rozmačkanými neoloupanými
stroužky česneku a přidáme špetku papriky a špetku majoránky.

Česnekový prášek - jak připravit, udělat snadno a jednoduše

Chceme-li si připravit česnekový prášek, je dobré nejprve nechat stroužky ztvrdnout několikaminutovým zahřátím v troubě a až poté rozemlít. U neslaných diet je česnekový prášek užitečnou přísadou pro zvýraznění chuti potravin.

Zápach z česneku na nožích - jak, čím odstranit (mrkev)

Jestliže nám na noži zůstane po česneku nepříjemný zápach, zakrojíme jím několikrát do syrové mrkve a aroma zmizí.

Jehněčí žebírka se zeleninou - recept

Jehněčí žebírka se zeleninou - příprava: Na pekáč dáme žebírka s rozmačkanými stroužky česneku, špetkou soli, majoránky a tymiánu, zrnky černého pepře, sklenicí červeného vína a sklenicí vody. Promícháme a necháme 35 minut v

Číst dál: Jehněčí žebírka se zeleninou - recept

Zelené tagliatelle se špenátem - recept

Zelené tagliatelle se špenátem - příprava: Špenát nakrájíme na menší kousky. Na velké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a 20 g másla. Přisypeme nakrájenou cibuli a oloupaný a nasekaný česnek. Smažíme na mírném ohni, dokud se cibule

Číst dál: Zelené tagliatelle se špenátem - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny