Potraviny a vaření
Česnek - příprava česneku do omáček a majonéz
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3398x
Stroužky česneku ponoříme na dvě minuty do vroucí vody, necháme vychladnout a stlačením mezi prsty vyloupneme. Můžeme je též napřed pomačkat čepelí velkého nože, vhodit do studené vody, přivést k varu a nechat vychladnout. Pak
Česnek - jak to udělat, aby česnek nebyl dlouho cítit a nepálil
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4635x
Oloupeme stroužek česneku, nasekáme ho velmi najemno a vhodíme do pokrmu až těsně před stažením z ohně.
Česnek - jak dodat salátu česnekové aroma
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3838x
Chceme-li dodat salátu česnekové aroma, postačí, když oloupaným stroužkem potřeme vnitřek salátové mísy.
Kuře na mladém česneku - recept
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2435x
Kuře na mladém česneku - příprava: Kuře omyjeme a rozdělíme na jednotlivé porce. Na plotně spojíme na kaši utřený olej se solí, pepřem a česnekem a přidáme hrnek nadrobno nasekaných bylinek. Kuřecí maso promícháme s připravenou
Kuře na kari se zeleninou - recept
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2804x
Kuře na kari se zeleninou - příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Smícháme s nasekanou
cibulí, nasekanou polovinou papriky, rozmačkaným česnekem a jednou lžící kari. Přidáme lžíci octa a necháme hodinu
Králík na česneku - recept
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2556x
Králík na česneku - příprava: Králíka omyjeme a vysušíme ubrouskem. Omyjeme palici česneku a ponecháme ji celou. V kastrolu rozehřejeme olej a králíka na prudkém ohni smažíme, dokud není krásně zlatý. Stáhneme oheň, osolíme a
Králík na bílém víně - recept
Zveřejněno: pondělí 21. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2805x
Králík na bílém víně - příprava: Králíka osolíme a dáme smažit na olej. Mezitím si připravíme omáčku: do hmoždíře dáme nejprve sůl a spolu s ní rozmačkáme česnek, šafrán, mandle, masový vývar a petržel. Přidáme přibližně stejné
Brambory s česnekovou náplní - recept
Zveřejněno: neděle 20. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3812x
Brambory s česnekovou náplní - příprava: Předehřejeme troubu na 180 C. Oloupané brambory shora seřízneme a vnitřek vydlabeme. Odřezky brambor uschováme v míse s vodou a vydlabané brambory rozložíme na pečicí plech. Okořeníme,
Nakládaný česnek - recept
Zveřejněno: neděle 20. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2977x
Nakládaný česnek - příprava: Oloupeme stroužky česneku. Omyjeme snítky rozmarýnu a dobře vysušíme. V hrnci přivedeme k varu vodu se solí, cukrem a octem. Stroužky česneku vhodíme do vody a 5 minut vaříme. Poté je necháme
Postní polévka - recept
Zveřejněno: neděle 20. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2719x
Postní polévka - příprava: Špenát necháme 5 minut rozmrazovat v mikrovlnné troubě, pak jej otočíme a rozmrazujeme dalších 5 minut. Špenát vyndáme, nasekáme a dáme stranou. Velmi najemno nasekaný česnek smažíme v oleji 3
Další rady a tipy v této kategorii:
- Gazpacho - recept
- Fazolový krém s česnekem a vejcem - recept
- Česneková polévka s vejcem - recept
- Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
- Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
- Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak, čím vylepšit palačinky
- Jak ochránit potraviny před potravinovými moly - tipy, rady, doporučení
- Jak skladovat, uchovávat potraviny, aby se do nich nedostali potravinoví moli - tipy, rady, doporučení
- Karamelové palačinky s čokoládou a rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)