Potraviny a vaření
Pomerančový dort - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2608x
Pomerančový dort - příprava: Našleháme žloutky. Přidáme pomeranč, cukr, olej a nakonec mouku smíchanou s droždím. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a smícháme s ostatními přísadami. Důkladně promícháme. Těsto
Číst dál: Pomerančový dort - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3973x
Banánové pokušení - příprava: Banány oloupeme, obalíme v mouce a vajíčku a osmažíme na oleji. Přebytečný olej necháme vsáknout do papírové utěrky. Mezitím připravíme z cukru světlý karamel, který budeme podávat samostatně v
Číst dál: Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Magdalény - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2513x
Magdalény - příprava: Našleháme vajíčka s jogurtem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej a prosetou mouku, kterou jsme smíchali s droždím. Našleháme. Těstem do poloviny naplníme papírové formičky na magdaleny či muffiny.
Číst dál: Magdalény - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Moštové bochánky - recept, postup, návod příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2440x
Moštové bochánky - příprava: Mošt lehce zahřejeme a nalijeme do mísy. Přidáme vajíčka, cukr, olej, citronovou kůru, droždí a tolik mouky, aby vzniklo husté těsto. Necháme asi hodinu odpočívat, dokud nenakyne. Z těsta tvoříme
Číst dál: Moštové bochánky - recept, postup, návod příprava, suroviny
Hrušková buchta - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2499x
Hrušková buchta - příprava: Našleháme vajíčka s cukrem. Přidáme mouku, droždí, citronovou kůru, jogurt a olej. Vše dobře promícháme. Hrušky nakrájíme na kousky a přidáme je do těsta. Formu vymažeme máslem a nalijeme do ní
Číst dál: Hrušková buchta - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Tvarohové koblihy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2698x
Tvarohové koblihy - příprava: V míse smícháme všechny přísady a vypracujeme hladké těsto. Pomocí dvou lžiček tvarujeme malé kuličky a vkládáme je do silné vrstvy rozehřátého oleje. Koblížky musejí plavat, aby se v oleji samy
Číst dál: Tvarohové koblihy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Olejová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2695x
Olejová bábovka - příprava: V míse smícháme cukr, mouku a prášek do pečiva. Přidáme žloutky, olej, vodu a sníh z bílků a vypracujeme hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Nalijeme do ní těsto. Pečeme v troubě
Číst dál: Olejová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Šlehačkový dezert z mikrovlnné trouby - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2379x
Šlehačkový dezert z mikrovlnné trouby - příprava: Vajíčka s cukrem ušleháme do hladka. Přilijeme tekutou šlehačku a olej a znovu promícháme. Přidáme vajíčka, mouku a droždí. Našleháme metlou nebo vidličkou. Těsto nalijeme do formy
Číst dál: Šlehačkový dezert z mikrovlnné trouby - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3938x
Anýzová bábovka - příprava: Našleháme vajíčka s cukrem, mlékem a olejem. Prosátou mouku smícháme se škrobem a droždím. Přidáme k vajíčkům spolu s citronovou kůrou a anýzovým likérem. Vše dobře promícháme. Máslem vymastíme
Číst dál: Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Mandlové zákusky - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2466x
Mandlové zákusky - příprava: Ušleháme vajíčka s cukrem a citronovou kůrou. Postupně přidáme olej a mléko. Mouku smícháme s droždím, mandlemi a skořicí. Všechny suroviny opatrně promícháme, až vznikne jemné těsto, ze kterého
Číst dál: Mandlové zákusky - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady a tipy v této kategorii:
- Míchaný kuřecí salát - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Treska po baskicku - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Rajská polévka s mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Rajčata s mangovou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Tatarský biftek z lososa - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Olivy ochucené listy pomerančovníku (chuťovka pro návštěvy) - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Olivy s kmínem jako chuťovka pro návštěvy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak udělat, vyrobit skořicový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)