Potraviny a vaření
Jak udělat, vyrobit rozmarýnový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3844x
Rozmarýnový olej - příprava: Rozmarýn vložíme do lahve s olejem. Přikryjeme a necháme na tmavém místě louhovat po dobu několika měsíců.
Číst dál: Jak udělat, vyrobit rozmarýnový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Jak udělat, vyrobit olej s česnekem a limetou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2312x
Olej s česnekem a limetou - příprava: Všechny suroviny dáme do skleněné lahve. Lahev uzavřeme a necháme několik měsíců vylouhovat na tmavém místě.
Číst dál: Jak udělat, vyrobit olej s česnekem a limetou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Jak udělat, vyrobit petrželkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2840x
Petrželkový olej - příprava: Petržel ponoříme na čtyři sekundy do vroucí vody, vyjmeme a hned ponoříme do studené vody. Rozetřeme v hmoždíři a smícháme s olivovým olejem.
Číst dál: Jak udělat, vyrobit petrželkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Jak udělat, vyrobit bazalkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2945x
Bazalkový olej můžeme použít samotný jako zálivku na salát nebo na přípravu octových zálivek a majonézy. Teplý se
hodí na ochucení ryb nebo pečené či smažené zeleniny. V tom případě není vhodné ho používat jako hlavní olej při
Číst dál: Jak udělat, vyrobit bazalkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Jak vyrobit, udělat vanilkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2892x
Vanilkový olej - příprava: Lusky rozloupneme a odstraníme dužinu. Dáme ji spolu s lusky do sklenice a přidáme olej. Zahříváme ve vodní lázni, dokud nemá olej teplotu přibližně 80 C. Nejlépe tak získá vůni z vanilky. Odstavíme z ohně a
Číst dál: Jak vyrobit, udělat vanilkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Jak udělat, vyrobit lanýžový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4868x
Lanýžový olej - příprava: Olivový olej zahřejeme. Mezitím lanýž nakrájíme na plátky silné asi 1 mm. Do teplého oleje (nesmí se z něj však kouřit) vložíme lanýže a osmahneme. Opatrně mícháme, aby olej rovnoměrně získal vůni. Pokud
Číst dál: Jak udělat, vyrobit lanýžový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Jak udělat, vyrobit různé domácí oleje s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4088x
Oleje můžeme ochutit čerstvými bylinkami, pepřem, semínky nebo kořením. Z bylinek se hodí zejména bobkový list, kopr, rozmarýn, fenykl, máta, oregano či tymián. Použít můžeme také citron. Vynikající chuť dodají oleji rovněž kuličky pepře, paprika či semínka kmínu, kopru, fenyklu nebo anýzu.
Jak vyrobit, udělat feferonkový olej, vhodný do polévek - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3174x
Tento olej se hodí do zeleninových polévek, neboť jim dodá krásnou barvu.
Olej se šunkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2546x
Olej se šunkou - příprava: Šunku nebo slaninu nakrájenou na kousky krátce zahřejeme v mikrovlnné troubě. Smícháme se slunečnicovým olejem a můžeme použít.
Číst dál: Olej se šunkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Olej s klobásou a koprem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: sobota 20. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2247x
Olej s klobásou a koprem - příprava: V misce smícháme nakrájenou klobásu, olej a kopr. Pomalu a dlouho mícháme. Olej získá načervenalou barvu a výbornou chuť.
Číst dál: Olej s klobásou a koprem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak správně připravit salátovou zálivku a nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
- Jak uchovat olej, ve kterém jsme smažili ryby, aby byl znova použitelný - tipy, rady, doporučení
- Jak a kde uchovávat olej - tipy, rady, doporučení
- Jak ohřívat již osmaženou rybu - tipy, rady, doporučení
- Jak smažit vajíčka bez tuku - tipy, rady, doporučení
- Jak smažit slaninu - tipy, rady, doporučení
- Jak, čím zabránit, zamezit přepalování oleje - tipy, rady, doporučení (korková zátka)
- Jak zabránit, zamezit při smažení prskání, vystřikování oleje z pánve - tipy, rady, doporučení
- Jak vyrobit, udělat petrželkový olej vhodný k ochucení zeleniny, těstovin, rýže - postup, návod
- Jak smažit maso bez oleje - tipy, rady, doporučení (sůl)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)