Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak to udělat, co použít, aby se máslo nepřepalovalo a při rozpouštění naztmavlo - tipy, rady, doporučení (olivový olej)

Aby se máslo nepřepalovalo nebo při rozpouštění na sporáku neztmavlo, přidáme k němu 1 lžíci olivového oleje. Zachová si tak svou chuť i barvu.

Jak připravit, udělat méně kalorické pirohy - tipy, rady, doporučení

Abychom připravili méně kalorické pirohy s použitím menšího množství tuku, můžeme je místo smažení upéct v troubě,
když na každý piroh kápneme trošku olivového oleje.

Jak marinovat maso, aby bylo křehké - tipy, rady, doporučení

Smícháme jeden díl octa s jedním dílem olivového oleje a do této marinády maso naložíme přibližně na 1 hodinu.

Jak to udělat, aby se smažená rýže na pánvi nepřipalovala - tipy, rady, doporučení

Aby se nám rýže při smažení nepřipálila, musíme nechat olej v pánvi dobře rozehřát.

Jednuduchá marináda na všechny druhy masa - postup, návod

Připravíme marinádu z olivového oleje, špetky tymiánu, 1 bobkového listu, nasekané petržele, bílého pepře a soli. Před
konečnou úpravou v ní necháme maso 2 hodiny uležet. Výsledný pokrm bude chutnější.

Jak využít stonky mangoldu - tipy, rady, doporučení

Stonky mangoldu můžeme obalit a osmažit na tenké vrstvě oleje. Výborně se hodí jako příloha k masům.

Jak, čím zvýraznit chuť kupované majonézy - tipy, rady, doporučení (olivový olej)

Chceme-li vylepšit a zdůraznit chuť majonézy koupené v supermarketu, přidáme do ní několik kapek panenského olivového oleje a promícháme.

Jak, čím zvýraznit chuť černých oliv - tipy, rady, doporučení

Pro lepší uchování černých oliv k nim do sklenice přidáme několik stroužků česneku, snítku tymiánu a olivový olej. Zvýrazníme tak přirozenou chuť oliv.

Kdy a čím vyčistit staré pečící plechy, plechy na pečení - tipy, rady, doporučení (sůl)

Staré pečicí plechy čistíme ještě zahorka. Posypeme je solí a vyčistíme vlhkou houbičkou. Moderní s teflonovou úpravou povrchu necháme jednoduše odmočit s přísadou prostředku na mytí nádobí.

Jak, čím vyčistit, odstranit připáleniny z nádobí - tipy, rady, doporučení (soda, sůl)

Připálené hrnce vyčistíme bez použití drastických přípravků tak, že do nich napustíme vařící vodu, nasypeme hrst sody a necháme půl hodiny stát. Pak připáleninu snadno odstraníme. Místo sody můžeme použít dvě lžíce kuchyňské soli.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny