Potraviny a vaření
Ovocný salát s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2579x
Ovocný salát s aloí - příprava: Listy aloe oloupeme, šťávu necháme vykapat do sklenice a dužninu nakrájíme na nudličky. Do mísy dáme nudličky aloe, polovinu její šťávy a citronovou šťávu. Oloupeme a pokrájíme mango, pomeranče
Číst dál: Ovocný salát s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Rýže s krevetami a aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2300x
Rýže s krevetami a aloí - příprava: Rýži propláchneme studenou vodou. Krevety očistíme a v hrnci vaříme 3 minuty ve vroucí vodě. Přidáme kukuřici, sůl, sezamový olej a pepř. Všechny přísady důkladně promícháme. Do kastrolu dáme rýži,
Číst dál: Rýže s krevetami a aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Orientální kuřecí polévka s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2223x
Orientální kuřecí polévka s aloí - příprava: Listy aloe zbavíme slupky a trnů a nakrájíme je na maličké kousky. Kuře omyjeme a zbavíme kůže a tuku. Nahrubo nameleme pepř a kuře jím posypeme. V kastrole ohřejeme vodu a přidáme
Číst dál: Orientální kuřecí polévka s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Salát s aloí a kozím sýrem - recept postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2336x
Salát s aloí a kozím sýrem - příprava: Salát, rajčata a cukety omyjeme, nakrájíme a odložíme stranou. List aloe oloupeme, odstraníme z něj slupku a pichlavé okraje a omyjeme vodou. Nakrájíme na proužky. Na pánev nalijeme
Číst dál: Salát s aloí a kozím sýrem - recept postup, návod, příprava, suroviny
Špenátový salát s jahodami a omáčkou s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3238x
Špenátový salát s jahodami a omáčkou s aloí - příprava: Jahody rozpůlíme a smícháme se špenátem. Přidáme ocet, důkladně promícháme a dáme stranou. Připravíme omáčku na dochucení. Jogurty s octem mixujeme tak dlouho, až
Číst dál: Špenátový salát s jahodami a omáčkou s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Rajčatový salát se zálivkou z aloe - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2470x
Rajčatový salát se zálivkou z aloe - příprava: Rajčata a okurku nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu dáme do velké mísy a posypeme ořechy. Stranou připravíme zálivku. Olivový olej smícháme s hořčicí. Aloi omyjeme, zbavíme slupky a
Číst dál: Rajčatový salát se zálivkou z aloe - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Osvěžující nápoj s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2421x
Osvěžující nápoj s aloí - příprava: Vybereme největší vnější listy rostliny. Odstraníme pichlavé okraje a případné poškozené části. Aloi nakrájíme na plátky. Všechny přísady rozmixujeme na šťávu. Necháme ji vychladnout v ledničce.
Číst dál: Osvěžující nápoj s aloí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Šťáva s aloí pro posílení organismu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2358x
Tato šťáva organismu dodává hodně vitaminů, bílkovin a minerálů, a proto je ideální pro zdravou obnovu sil.
Číst dál: Šťáva s aloí pro posílení organismu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Očistný ranní nápoj z citronu - tipy, rady doporučení
Zveřejněno: neděle 29. listopad 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2553x
Ranní nápoj — tímto paradoxně zásaditým a očistným nápojem můžeme začínat každý den. Potřebujeme 2 dl vroucí vody a lžičku citrónové šťávy. Obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme nalačno.
Jak rozdělit gril do zón, aby se maso správně ugrilovalo - postup, návod
Zveřejněno: sobota 24. říjen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3568x
Během grilování zónujte. Co to znamená? Vpravo bude uhlí rozpálené na maximální žár, uprostřed by měla být asi patnáct centimetrů široká plocha s uhlíky pokrytými tenkou vrstvou popílku a vlevo uhlí ještě nezapálené. Při takovémto rozdělení budete mít jednu zónu na prudké opečení (vpravo), jednu na dopečení a změknutí masa (uprostřed) a jednu teplou zónu, kde můžete připravovat "choulostivé" pokrmy, jako je například ovoce (vlevo).
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak, čím vyčistit, umýt připálené pánve - tipy, rady, doporučení (coca-cola)
- Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jablečné placky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak vyrobit, udělat energetické tonikum z aloe, medu a citronu vhodné při redukční dietě - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Zavařování ořechů bez tekutiny uvnitř sklenic - postup, návod
- Plněné zelné listy mletým masem (golubce) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Neobvyklé, netradiční dorty - tipy, fotografie, obrázky
- Sušená rajčata - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy
- Pudink s malinami a posýpkou z rozdrcených sušenek - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)