Potraviny a vaření
Těstoviny penne s pórkem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 10. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2695x
Těstoviny penne s pórkem - recept: těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Pórek rozpůlíme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku s česnekem a necháme zesklovatět. Vmícháme nasekané ančovičky, přidáme pórek, osolíme a promícháme.
Číst dál: Těstoviny penne s pórkem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 10. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3968x
Ananasový koláč - recept těsto: Všechny ingredience smícháme a přidáme celou plechovku ananásu. Anans je potřeba nakrájet na malé kousky. Pokud je těsto příliš husté, můžeme přidat mléko (cca 200 ml) nebo olej (1,5 dcl).
Vymažeme a vysypeme plech a těsto nalijeme. Těsto by mělo být hladké a řídké. Pečeme v troubě 20-30 min na 180 °C.
Plackový chléb focaccia s červenou cibulí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 27. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2443x
Plackový chléb focaccia s červenou cibulí - recept: Smíchejte mouku se solí a cukrem, přidejte rozdrobené droždí a promíchejte. Do mouky vetřete máslo a postupně přidávejte vlažnou vodu. Hněťte do měkkého těsta, můžete přidat trochu vody, pokud by těsto bylo příliš suché.
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pondělí 25. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4109x
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept: Troubu předehřejeme na 180 °C. Řepy oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky dáme do mísy, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Plátky řepy naskládáme na dva pečící plechy. (Nebo jen na jeden a pečeme na dvakrát).
Jak udělat mraženou zeleninu v sáčku sypkou aby se z ní dalo hned vařit
Zveřejněno: pondělí 25. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3341x
Když vytáhnete mraženou zeleninu z mražáku, setkáte se s tím, že jsou v ní kusy slepené zeleniny v ledu. Jak to udělat, aby byla zelenina sypká a vy ji mohli rovnou vysypat do nádoby, kde vaříte? Jednoduše celým sáčkem hoďte o zem nebo jej položte na linku a bouchněte do něj několikrát hřbetem ruky.
Číst dál: Jak udělat mraženou zeleninu v sáčku sypkou aby se z ní dalo hned vařit
Jak, čím vyčistit zašlé hrnky od čaje a kávy - tipy, rady, doporučení (soda)
Zveřejněno: neděle 24. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3332x
Čisté hrnky od čaje a kávy: Usazeniny od kávy a čaje, které v hrnku vytváří nejen ošklivé mapy, ale také díky nim hořknou nápoje. Opět stačí na houbičku nasypat jedlou sodu a vydrhnout. Pokud by byly usazeniny příliš zažrané, smíchejte 1/4 litru vody a 1/4 hrnku sody v roztok, ve kterém hrnky necháte přes noc a poté vydrhnete houbičkou se sodou.
Jak, čím odstranit zápach z kuchyňské houbičky, houbičky na nádobí - tipy, rady, doporučení (soda)
Zveřejněno: neděle 24. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3467x
Čisté houbičky na nádobí: Pokud Vám houbička stále slouží, ale zapáchá, nechte ji chvíli v silném roztoku 4 lžic sody a čtvrt litru vody.
Jak, čím dokonale vyčistit kuchyňské nádobí - tipy, rady, doporučení (soda)
Zveřejněno: neděle 24. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2937x
Dokonalé čisté nádobí, hrnce i pánve: Přidejte dvě vrchovaté lžíce sody do dřezu s vodou (spolu s prostředkem na nádobí) a nechte odmočit.
Super zdravá česnečka, česnekačka - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 24. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2805x
Číst dál: Super zdravá česnečka, česnekačka - recept, postup, návod
Křenová šlehačka - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 24. leden 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2344x
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jablečný křen - recept, postup, návod
- Grilovaný losos s italskou čočkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kvalitní vývar - jak uvařit kuřecí, hovězí, zeleninový vývar - recept, posstup, tipy, zkušenosti
- ► Pečený losos s brokolicí a bramborami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže
- Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?
- Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup
- Marakujové marshmallow s aloí pravou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)