Potraviny a vaření
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: úterý 22. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4788x
Domácí karamel - recept: v rendlíku smíchejte cukr, kukuřičný sirup a vodu. Lehce zamíchejte, dokud se ingredience nespojí. Rendlík začnětě zahřívat na sporáku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a nezačne bublat. Sotva začne směs bublat (vařit), přestaňte míchat a vyndejte vařečku. Cukr se postupně začne zabarvovat do hněda.
Číst dál: Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Sezamové sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: úterý 22. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3028x
Sezamové sušenky - recept: v misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. V druhé misce utřeme měkké máslo s cukrem a přidáme jedno vajíčko, vanilku, citronovou šťávu a šleháme mixérem 20 - 30 sekund. Mixér nastavíme na nejmenší stupeň a postupně přidáváme připravenou sypkou směs (mouka + prášek do pečiva + sůl).
Číst dál: Sezamové sušenky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Čisticí prostředek, pasta na připálené plechy, hrnce a kastrolky
Zveřejněno: neděle 20. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6528x
Nenamáhejte se zdlouhavým drhnutím hrnců a vyzkoušejte tento dvousložkový recept na domácí pastu, s jejíž pomocí bude úklid mnohem snazší. Smíchejte dva díly jedlé sody a jeden díl peroxidu. Po smíchání vznikne pasta. Naberte pastu na hadřík a třete špinavou oblast.
Číst dál: Čisticí prostředek, pasta na připálené plechy, hrnce a kastrolky
Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 20. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2257x
Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - recept: meloun rozkrojíme, dužinu rozkrájíme na menší plátky, vybereme pecky a nakrájíme ji na kostky o velikosti cca 2 cm. Kostky dužiny prosypeme cukrem a zalijeme šťávou ze 2 kusů citrónů. Mísu přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v lednici.
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 20. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3878x
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept: Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte arašídové máslo, klasické máslo, cukr a šlehejte dohladka. Přidejte vanilku a banán. Poté přidejte suché ingredience a promíchejte tak, aby vše bylo akorát promíchané.
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 20. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3727x
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept: z mléka, pudinkových prášků a 4 lžic cukru uvaříme pudink. Z ostaních přísad vytvořte drobenku. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte dvě třetiny drobenky, zalijte uvařeným teplým pudinkem, poklaďte jahodami a zasypte zbylým množstvím drobenky. Pečte ve středně vyhřáté troubě 40 až 50 minut.
Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle - video, postup, návod
Zveřejněno: neděle 20. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3940x
Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle? Ve vypeckování třešní vám pomůže obyčejná láhev od nápoje. Třešni umístíte nahoru a špejlí vytlačíte pecku. Zde je video jak na to.
Číst dál: Jak vypeckovat třešně snadno a rychle pomocí lahve a špejle - video, postup, návod
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
Zveřejněno: neděle 20. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4083x
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept: V misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Šlehačku ušleháme dotuha a přidáme k oslazenému tvarohu. Omyté a okapané jahody překrájíme a spolu s moučkovým cukrem ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár jahod si necháme na ozdobu. Do sklenic či pohárů vrstvíme na střídačku pyré a pribiňáček. Dáme vychladit a můžeme podávat.
Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 19. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2500x
Rychlé nanuky z kokosového mléka a limetky - recept: dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. I když to vypadá, že se limetka okamžitě promíchá s kokosovým mlékem, chvíli vydržte. Zabráníte tak tomu, že ve formičce většina limetky klesne ke dnu, kde je budoucí špička nanuku. Pak by první sousto bylo výrazně limetkové. Podle chuti přidejte med (cukr). A dejte do formiček. Nezoufejte, výsledná chuť vznikne až v mrazáku.
Jak se najíst z talířku bez jeho zašpinění (potravinová folie na povrch)
Zveřejněno: pátek 18. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3410x
Z talířku se můžete najíst, aniž byste ho zašpinili. Je to neskutečně jednoduché.
Číst dál: Jak se najíst z talířku bez jeho zašpinění (potravinová folie na povrch)
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak uvařit špagety bez hrnce pomocí kávovaru - fotografie
- Marocké koření - suroviny, ingredience, složení
- Skořicové pomeranče - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Marocké kuře - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Zeleninový kuskus s kořením ras el hanout - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Jehněčí kebab, marináda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Opečené tofu se zeleninou a thajskou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Těstoviny s kuřetem v krémové omáčce s rajčaty a špenátem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kuřecí stehýnka v krémové omáčce se sušenými rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)