Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava

Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.

Číst dál: Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava

Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.

Číst dál: Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept: Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a maso do této marinády naložíme. Musí být úplně ponořené. Marinovat necháme přes noc, ale můžeme i několik dní.

Číst dál: Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Jak, čím zabránit připálení koláče - tipy, rady, doporučení (alobal)

Alobal a pečení - pokud se vám občas připálí koláč, alobal je váš nejlepší pomocník. Stačí okraje koláče překrýt pruhy alobalu a na nepříjemné spálené části můžete zapomenout.

Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí hořčice - recept: Postup: Ocet svařte a nechce trochu prochladnout. Jestli používáte k oslazení cukr, rozpusťte ho v horkém octě, pokud jako já med, přidejte ho rovnou k semínkům. Ta poté osolte a přidejte kurkumu pro žlutou barvu, zalejte polovinou octa a nechte alespoň 15 minut odstát, aby semínka nasákla a změkla.

Číst dál: Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce hotová za 5 minut - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce - recept: Vše dejte do kuchyňského mixéru a mixujeme cca 5 minut, dokud nezískáme hladkou směs. Můžete hned servírovat nebo přendat do dobře uzavíratelné nádoby a uschovat v mrazáku.

Číst dál: Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce hotová za 5 minut - recept, postup, návod, příprava,...

Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zeleninový burger, burger se zeleninovou oblohou - recept: Všechny suroviny mimo olej smícháme a necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pánve nebo hrnce nalijeme alespoň 2cm vrstvu oleje. Platí, že čím více oleje dáme, tím méně ho pokrm nasákne.

Číst dál: Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept: batáty oloupeme, nakrájíme podélně na tvar hranolek, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 minut, slijeme a necháme přikryté pokličkou.

Číst dál: Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Qinoa s brokolicí, hráškem a robi - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Qinoa s brokolicí, hráškem a robi - recept: Do hrnce dáme quinou, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme a dáme vařit.   Na pánvičku dáme olivový olej s nakrájenou cibulí a orestujeme. Poté přidáme houby, na kousky nakrájenou mrkev, robi „maso“, ochutíme sojovou omáčkou, chilli omáčkou a kořením a směs osmahneme. Ke konci přidáme ještě okurky, kukuřičky a hrášek.

Číst dál: Qinoa s brokolicí, hráškem a robi - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept:   do velkého kastrolu nalijeme vodu a přivedeme k varu. Zároveň si připravíme mísu se studenou vodou. Do vroucí vody přidáme sůl a vložíme kapustu a necháme ji tam minutu. Poté ji vyndáme, zchladíme v míse se studenou vodou, vysušíme, a nakrájíme.

Číst dál: Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny