Potraviny a vaření
Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava
Zveřejněno: úterý 8. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3514x
Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.
Číst dál: Strouhaný patizon, patison s míchanými vejci - recept, postup, návod, příprava
Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: úterý 8. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2611x
Některým receptům z patisonu se dá odolat jen stěží. Pro začátek doporučujeme začít s tím nejjednodušším a to je smažený patizon – patison nakrájíme na plátky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Podáváme s tatarkou a bramborami.
Číst dál: Smažený patison, patizon - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 6. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2737x
Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept: Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a maso do této marinády naložíme. Musí být úplně ponořené. Marinovat necháme přes noc, ale můžeme i několik dní.
Číst dál: Kuřecí řízky v marinádě s bramborovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Jak, čím zabránit připálení koláče - tipy, rady, doporučení (alobal)
Zveřejněno: neděle 6. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2517x
Alobal a pečení - pokud se vám občas připálí koláč, alobal je váš nejlepší pomocník. Stačí okraje koláče překrýt pruhy alobalu a na nepříjemné spálené části můžete zapomenout.
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 5. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5529x
Domácí hořčice - recept: Postup: Ocet svařte a nechce trochu prochladnout. Jestli používáte k oslazení cukr, rozpusťte ho v horkém octě, pokud jako já med, přidejte ho rovnou k semínkům. Ta poté osolte a přidejte kurkumu pro žlutou barvu, zalejte polovinou octa a nechte alespoň 15 minut odstát, aby semínka nasákla a změkla.
Číst dál: Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce hotová za 5 minut - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 4. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2770x
Jogurtová zmrzlina ze zmraženého ovoce - recept: Vše dejte do kuchyňského mixéru a mixujeme cca 5 minut, dokud nezískáme hladkou směs. Můžete hned servírovat nebo přendat do dobře uzavíratelné nádoby a uschovat v mrazáku.
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 3. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3905x
Zeleninový burger, burger se zeleninovou oblohou - recept: Všechny suroviny mimo olej smícháme a necháme 1 hodinu odpočinout v lednici. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pánve nebo hrnce nalijeme alespoň 2cm vrstvu oleje. Platí, že čím více oleje dáme, tím méně ho pokrm nasákne.
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 3. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3538x
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept: batáty oloupeme, nakrájíme podélně na tvar hranolek, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 minut, slijeme a necháme přikryté pokličkou.
Číst dál: Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Qinoa s brokolicí, hráškem a robi - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 3. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2074x
Qinoa s brokolicí, hráškem a robi - recept: Do hrnce dáme quinou, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme a dáme vařit. Na pánvičku dáme olivový olej s nakrájenou cibulí a orestujeme. Poté přidáme houby, na kousky nakrájenou mrkev, robi „maso“, ochutíme sojovou omáčkou, chilli omáčkou a kořením a směs osmahneme. Ke konci přidáme ještě okurky, kukuřičky a hrášek.
Číst dál: Qinoa s brokolicí, hráškem a robi - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 3. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3528x
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept: do velkého kastrolu nalijeme vodu a přivedeme k varu. Zároveň si připravíme mísu se studenou vodou. Do vroucí vody přidáme sůl a vložíme kapustu a necháme ji tam minutu. Poté ji vyndáme, zchladíme v míse se studenou vodou, vysušíme, a nakrájíme.
Číst dál: Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- Rajčata nakládaná v olivovém oleji - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kvašená nakládaná cuketa (cuketový pickles) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kosmatice s květem černého bezu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Máslové pracičky s čokoládovým krémem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kdoulové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kdoulový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Hruška na víně - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Rohlíky z žitné mouky, kruchovky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Martiny, roháče, zahýbáky, vandrovnice, martinské rohlíky s makovou nádivkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)