Potraviny a vaření
Studený matcha tea - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 2. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2562x
Studený matcha tea - recept: matchu nejprve rozmíchám v malém množství vody (je to totiž prášek), poté doliji vodou a dobře promíchám, ochutím citronem a třeba mátou, ledem vychladím.
Číst dál: Studený matcha tea - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Sangria s ovocem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 2. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2510x
Sangria s ovocem - recept: ve džbánu rozmíchejte cukr se šťávou z pomeranče a citronu, přidejte nakrájené ovoce, víno, sodu, vodku, gin a vše zamíchejte. Servírování: sangrii podávejte vychlazenou s ledem.
Číst dál: Sangria s ovocem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Fizz z melounu a zázvoru (melounozázvorový fizz) - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: středa 2. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2773x
Fizz z melounu a zázvoru (melounozázvorový fizz) - recept: přes jemné sítko vymačkejte z nastrouhaného zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se šťávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem. Na mírném ohni tekutinu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu.
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 2. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4379x
Avokádové guacamole - recept: nejlépe ve velkém hmoždíři rozmačkejte avokádo s limetkovou šťávou a solí. Přidejte na malé kousky nakrájená rajčata, cibuli, koriandr a česnek. Podle chuti případně dosolte nebo přidejte limetkovou šťávu. Guacamole nechte v lednici cca na 1 hodinu vychladit a podávejte.
Číst dál: Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Mléčná rýže bez laktózy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 2. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2051x
Mléčná rýže bez laktózy - recept: kokosové mléko dobře promícháme již v plechovce a poté nalijeme do hrnce a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání přidáme med. Poté přidáme rýži a mícháme, dokud se vše nespojí. Vaříme na mírném ohni dalších 5 minut, dokud vše nezhoustne a rýže nasákne kokosové mléko. Nalijeme do sklenic, či misky a posypeme špetkou skořice. Gurmáni si navrch přidají lístek máty
Číst dál: Mléčná rýže bez laktózy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Levný italský brioš, italská brioška - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 2. září 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2353x
Načerpejte moudrost italských babiček. Peněz nebylo nazbyt, přesto bylo potřeba dát na stůl něco exkluzivního. Vypadá skvěle a chutná ještě lépe! Ideální na snídani, a pokud něco zůstane, po krátkém zahřátí v troubě bude výtečný i k večeři.
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 31. srpen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4273x
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept: v míse si dobře rozmíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, přidejte vanilkový cukr, vanilku a oslaďte podle libosti. Míra cukru je skutečně jen na Vašem uvážení, každý máme svou "cukrovou hranici" někde jinde. V druhé míse si ručním mixérem vyšlehejte smetanu v šlehačku, nemusí být úplně tuhá. Šlehačku mixérem zašlehejte do tvarohové směsi. Směs rozdělte do 4 formiček na nanuky, dejte do mrazáku a nechte přes noc zmrznout. Pokud chcete, nanuky potřete čokoládovou polevou nebo je do ní položte.
Číst dál: Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Kandovaná dýně - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Zveřejněno: sobota 29. srpen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3214x
Kandovaná dýně - recept: Na 1 kg dýně budete potřebovat: 2–3 citrony, 1 pomeranč a 0,5 kg cukru. Tuhou část dužiny nakrájejte na kostičky zhruba půl až centimetr velké, zalijte vodou a šťávou ze 2 až 3 citronů a nechte přes noc máčet. Ráno vodu slijte, přidejte šťávu z 1 pomeranče, přisypte půl kilogramu cukru a nechte znovu odpočívat. Večer (nebo až se k nim dostanete) dýně zahřejte na bod varu, stáhněte plamen a za mírného varu nechte zesklovatět.
Číst dál: Kandovaná dýně - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Zveřejněno: sobota 29. srpen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4335x
Dýňový kompot - recept: na 1 litr vody budete potřebovat: šťávu ze 2–3 citronů, 2–3 hřebíčky, celou skořici, citronové plátky na dno zavařovacích sklenic a 0,5 kg cukru. Dýni nakrájejte na kostičky zhruba 2 centimetry velké, vymačkejte na ni 2 až 3 citrony, zalijte vodou a nechte stát. Večer nebo druhý den vodu slijte stranou a dýni můžete buď lehce předvařit či rovnou naskládat do zavařovacích sklenic, na jejichž dno vložíte hřebíčky, kousek skořice a kolečko citronu. Přelijte je cukerným roztokem (0,5 kilogramu cukru na 1 litr vody) a sterilujte zhruba 30 minut při 85 °C.
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Zveřejněno: sobota 29. srpen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3602x
Dýňové pyré - recept: dýně rozpulte, vydlabejte a položte na plech rozkrojenou stranou. Zalijte trochou vody (aby byly cca 1 cm ponořené) a dejte péct na 180 °C. Po hodině až hodině a půl už by dýně měly být dostatečně měkké na to, aby šly propíchnout vidličkou. Nechte je vystydnout, vydlabejte dužinu a rozmixujte dohladka. V případě, že je pyré moc řídké, nechte ho v lednici v cedníku pár hodin vykapat. Přendejte ho do umělohmotných dóz a zamrazte.
Číst dál: Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Další rady a tipy v této kategorii:
- Sušené dýňové plátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
- Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Polštářkový koláč - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Okurkový salát s limetkou a koriandrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Zeleninové čatní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Ledová káva s medem, šlehačkou, malinami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Koktejl plný energie - recept, postup, návod
- Bezinková šťáva - recept, postup, návod
- Citronový dort s medem - recept, postup, návod
- Topinky nasladko - recept, postup, návod
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)