Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

► Strouhání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Strouhání do polévky - příprava:   Prosetou mouku nasypte na vál, přidejte vejce a vypracujte hodně tuhé těsto. Pak ho nastrouhejte na hrubém struhadle a nechte rozprostřené na vále zaschnout. Zaschlé strouhání vařte asi 5 minut.

Číst dál: ► Strouhání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Špenátové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Špenátové knedlíčky do polévky - příprava:   Kousek slaniny nakrájejte na kostečky a rozpusťte. Po vychladnutí ji utřete se solí a žloutky, přidejte uvařený, prolisovaný špenát, pepř, z bílků sníh a podle potřeby strouhanou housku. Z těsta dělejte malé knedlíčky a zavařte je do polévky.

Číst dál: ► Špenátové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Kapání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kapání do polévky - příprava: Do osolené mouky nalijte v mléce umíchané vajíčko a připravte si řídké těstíčko. Lijte ho přes vidličku do vařící polévky. Kapání vařte v polévce 4 minuty.

Číst dál: ► Kapání do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jahodové tiramisu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jahodové tiramisu - příprava: Jahody opláchněte a nechte důkladně okapat. Asi 15 kusů si odložte na ozdobení. Zbylé jahody pokrájejte na menší kousky a odložte do lednice. V misce důkladně vyšlehejte žloutky s práškovým cukrem. Žloutkovou pěnu smíchejte s mascarpone a odložte do lednice.

Číst dál: ► Jahodové tiramisu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jednoduchá domácí citronová zmrzlina - recept, postup, příprava, suroviny

Domácí citronová zmrzlina na vodovém základu: 1/4 l studené vody (nebo džusu), 30 dkg cukru a 1/4 l citronové šťávy promícháme, procedíme a dáme zmrznout. Stejně tak si připravíme také jahodovou, rybízovou a malinovou zmrzlinu. Ovoce nejdříve vymačkáme a pak odměříme.

► Zeleninové špízy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Zeleninové špízy - příprava: Kukuřičné klasy očistěte a uvařte je v osolené horké vodě. Poté je nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 3 cm. Papriky nakrájejte na čtverečky, šalotky překrojte napůl a rozeberte na plátky, cuketu nakrájejte na kolečka. Střídavě napichujte na grilovací jehly kolečka cukety, kukuřice, paprik, šalotky a kuličky cherry rajčátek.

Číst dál: ► Zeleninové špízy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - příprava: Kuřecí prsa očistěte a každé prso rozřízněte na dva tenčí plátky. V misce smíchejte olivový olej, bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do marinády naložte kuřecí prsa na dvě hodiny. Maso grilujte asi 5 minut z každé strany a během grilování ho potírejte marinádou. Podávejte s čerstvou nebo grilovanou zeleninou.

Číst dál: ► Kuřecí prsa v bylinkové marinádě - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Grilované lilky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Grilované lilky - příprava: Lilky nakrájejte na plátky a osolte, abyste je zbavili hořké chuti. V malé misce smíchejte olivový olej a drcený česnek. Přidejte mletý barevný pepř, lístečky rozmarýnu a promíchejte. Plátky lilku vysušte papírovým ubrouskem a potřete jej připravenou směsí. Lilek grilujte z obou stran. Hotový lilek podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu. Podobně můžete připravit i jinou zeleninu - papriku, cibulky, žampiony a další.

Číst dál: ► Grilované lilky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Špenátový závin s nivou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Špenátový závin s nivou - příprava: Na másle krátce opečte 3 pokrájené stroužky česneku, přidejte 300 g mraženého listového špenátu, 3 lžíce smetany ke šlehání, osolte a přiklopené poduste doměkka. Prochladlou náplň promíchejte se 150 g rozdrobené nivy a rozložte na vyválené listové těsto, sviňte a závin potřete vajíčkem.

Číst dál: ► Špenátový závin s nivou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Brokolicový slaný koláč - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Brokolicový slaný koláč - příprava: Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto rozválejte na velikost koláčové formy a vložte dovnitř. Těsto propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír, vsypte hrst suchých fazolí na zatížení a dejte do trouby na 10 minut předpéct. Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v páře do poloměkka.

Číst dál: ► Brokolicový slaný koláč - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny