Potraviny a vaření
► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2631x
Plněné grilované brambory - příprava: Brambory omyjte a uvařte je ve slupce doměkka. Pak je přepulte a vnitřky půlek vydlabejte do mísy. Anglickou slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji na rozpálené pánvi a na ní orestujte na plátky nakrájené očištěné žampiony. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte do mísy k bramborám.
Číst dál: ► Plněné grilované brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2138x
Salát z grilované zeleniny - příprava: Zeleninu očistěte a nakrájejte - cuketu a lilek na půlcentimetrová kolečka, papriku na čtverečky, rajčátka na poloviny, cibuli na čtvrtky a rozeberte ji na plátky. Dejte ji do mísy, zakápněte olivovým olejem, posypte provensálským kořením, promíchejte a rozložte na gril. Grilujte doměkka. Poté vše přendejte do mísy, podle chuti přidejte ještě trochu olivového oleje a koření, osolte, opepřete a dochuťte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
Číst dál: ► Salát z grilované zeleniny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3557x
Letní bramborové špízy na grilu - příprava: Malé nové brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte je trochu vychladnout a překrojte napůl. Vepřové maso nakrájejte na kostky, lilek na kolečka, papriku na přiměřené plátky, rajčátka na půlky, cibuli na čtvrtky a rozeberte. Na špejle střídavě napichujte kousky zeleniny a masa do požadované délky špízu.
Číst dál: ► Bramborové špízy na grilu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Borůvkový koktejl s chia semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 1. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2081x
Borůvkový koktejl s chia semínky - příprava: Borůvky dejte do mixéru, přidejte chia semínka, jogurt, mléko a vše dobře rozmixujte. Hotový koktejl nalijte do sklenic a ozdobte lístky máty nebo meduňky.
► Piškotové lívanečky se šlehanou smetanou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1958x
Piškotové lívanečky se šlehanou smetanou - příprava: Do utřeného másla zamícháme cukr, přidáme žloutky, jeden po druhém, citronovou kůru, trochu vanilky a třeme 1/4 hodiny. Pak přidáme z bílků tuhý sníh a krupičkovou (polohrubou) mouku.
► Moravská omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1823x
Moravská omeleta - příprava: Rozpusťte 40 g másla, vmíchejte do něj 3 lžíce mouky a 2 celá vejce. Postavte na sporák. Míchejte a přilévejte po troškách 1/2 l mléka. Vařte tak dlouho, dokud nevznikne kaše, pak odstavte a míchejte, dokud těsto nezchládne.
Číst dál: ► Moravská omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Omeleta s jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1573x
Omeleta s jahodami - příprava: Míchejte lžíci cukru a 1 žloutek 1/4 hodiny, pak přidejte 1 lžíci rumu, 3 lžíce mouky a naposled z 1 bílku tuhý sníh. Polovinu těsta vlijte na rozpálenou! máslem nebo umělým tukem politou pánev.
Číst dál: ► Omeleta s jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Skořicové lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1728x
Skořicové lívanečky - příprava: Do mísy si připravíme krupičkovou mouku, kterou polejeme vařící vodou nebo mlékem a necháme stát 4 hodiny. Poté přimícháme do těsta žloutky, sůl, citronovou kůru a těsto třeme 20 minut. Lívanečník vymažeme rozpáleným máslem, těsto do něho nalejeme a upečeme.
Číst dál: ► Skořicové lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Rychlá omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: středa 31. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1806x
Rychlá omeleta - příprava: V kotlíku ušleháme ze 3 bílků tuhý sníh, pak do něho zašleháme 3 žíce cukru, citronovou kůru, vanilku, 3 žloutky a naposled přidáme lehce 3 lžíce mouky. Omeletovou pánev vymažeme syrovým máslem, vysypeme moukou, těsto na ní rozetřeme a omeletu rychle v troubě do růžova upečeme.
Číst dál: ► Rychlá omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Plněná sladká omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pátek 26. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1733x
Plněná sladká omeleta - příprava: V hrnečku umícháme 3 vejce, přidáme lžičku mouky, dvě lžíce mléka, půl lžičky cukru, zrnko soli a vše řádně znovu umícháme (rozkloktáme). Ohřátou pánev vymažeme dobře rozpuštěným máslem, obsah hrnečku na ni nalijeme a dáme do trouby péci.
Číst dál: ► Plněná sladká omeleta - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Jemné lívance - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Francouzské jablečné lívanečky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Jak nastrouhat kůru z citronu snadno a rychle (rašple, struhadlo)
- ► Jak vyrobit nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Krupicové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Játrové noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Moučné noky, nočky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Piškotový svítek do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Omeletové nudle do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Šunkové knedlíčky do polévky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)