Potraviny a vaření
Pomazánka z uzeného lososa na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1997x
Pomazánka z uzeného lososa na chlebíčky - příprava: Všechny uvedené ingredience vložte do mixéru a zhruba minutu je mixujte. Poté nechte minimálně hodinu odpočinout v lednici a můžete podávat.
Liptovská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1989x
Liptovská pomazánka na chlebíčky - příprava: Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Cibuli, pórek, ančovičku a kapary nakrájejte nadrobno. Z pórku ponechte jen bílou část, rozkrojte ji podélně na poloviny, omyjte a rovněž nakrájejte nadrobno. Ančovičku, kapary a chilli papričku zbavenou semínek najemno nasekejte. Brynzu (či ricottu) promíchejte s máslem, hořčicí a mletou paprikou.
Číst dál: Liptovská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2540x
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - příprava: Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh, sůl, mletou papriku a prolisovaný česnek. Směs důkladně vymíchejte dohladka. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a papriku a promíchejte.
Sardinková pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2071x
Sardinková pomazánka na chlebíčky - příprava: Utřete máslo se sýrem, přidejte sardinky a hořčici a rozmixujte. Nakonec dochuťte nadrobno nakrájenou cibulí, solí, pepřem a popřípadě citronovou šťávou. Promíchejte.
Číst dál: Sardinková pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Tvarohová pomazánka s česnekem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2039x
Tvarohová pomazánka s česnekem na chlebíčky - příprava: Tvaroh utřete (můžete přidat majonézu), a pokud bude pomazánka příliš hustá, zřeďte ji trochou mléka. Přidejte prolisovaný česnek a popřípadě nadrobno rozdrcené vlašské ořechy. Dochuťte špetkou cukru a solí.
Lososová pomazánka se sýrem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1931x
Lososová pomazánka se sýrem na chlebíčky - příprava: Máslo utřete, smíchejte s rozmělněným lososem, přidejte nastrouhaný sýr a podle potřeby smetanu. Nakonec vmíchejte koňak, mletý pepř a podle chuti osolte.
Jak mrazit bylinky - tipy, rady, zkušenosti
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3108x
Zelené bylinky před zmrazením krátce omyjte pod tekoucí vodou a otřepejte. Pak je nasekejte nadrobno a zamrazte v malých sáčcích nebo je vložte do nádoby na výrobu ledu a zalijte vodou
Ostružinový džem s rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4127x
Ostružinový džem s rumem - příprava: Očištěné a omyté ostružiny vložte do hrnce, podlijte trochou vody a uveďte k varu. Vařte na mírném plameni asi 10 minut. Můžete je trochu rozmačkat šťouchadlem na brambory. Poté přidejte želírovací cukr a kyselinu citronovou a vařte 5 minut - občas promíchejte. Nakonec přidejte rum nebo rumovou esenci.
Číst dál: Ostružinový džem s rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2893x
Jablečný džem s rumem a skořicí - příprava: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce, zalijte moštem nebo džusem, přidejte kyselinu citronovou a koření a přiveďte k varu. Poté postupně po částech vmíchejte cukr a vařte do zhoustnutí. Když je džem dostatečně hustý, vyjměte koření, přilijte rum a naplňte
do vymytých horkých skleniček. Otočte víčkem dolů aspoň na 5 minut, aby se víčka chytla.
Číst dál: Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 8. únor 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2213x
Džem z černých třešní - příprava: Vyzrálé černé třešně omyjte a vypeckujte. Dejte je do většího kastrolu, trochu podlijte vodou, přidejte koření a kyselinu citronovou a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut a přidejte želírovací cukr. Opět povařte a vyzkoušejte, jestli džem na talířku tuhne. Pokud ne, přidejte kyselinu citronovou. Z hotového džemu vyjměte koření, přidejte rum a esenci a naplňte do umytých nahřátých sklenic.
Číst dál: Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Rybízový džem bez želírovacího cukru - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kuřecí roláda s lučinou a červeným rybízem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Palačinky s malinami a mascarpone - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Nakládané sladkokyselé okurky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Zeleninový základ pod svíčkovou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Marinovaná červená paprika - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Maďarská čalamáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)