Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Pomazánka z uzeného lososa na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pomazánka z uzeného lososa na chlebíčky - příprava: Všechny uvedené ingredience vložte do mixéru a zhruba minutu je mixujte. Poté nechte minimálně hodinu odpočinout v lednici a můžete podávat.

Číst dál: Pomazánka z uzeného lososa na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Liptovská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Liptovská pomazánka na chlebíčky - příprava: Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Cibuli, pórek, ančovičku a kapary nakrájejte nadrobno. Z pórku ponechte jen bílou část, rozkrojte ji podélně na poloviny, omyjte a rovněž nakrájejte nadrobno. Ančovičku, kapary a chilli papričku zbavenou semínek najemno nasekejte. Brynzu (či ricottu) promíchejte s máslem, hořčicí a mletou paprikou.

Číst dál: Liptovská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Budapešťská pomazánka na chlebíčky - příprava: Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh, sůl, mletou papriku a prolisovaný česnek. Směs důkladně vymíchejte dohladka. Nakonec přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a papriku a promíchejte.

Číst dál: Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sardinková pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sardinková pomazánka na chlebíčky - příprava: Utřete máslo se sýrem, přidejte sardinky a hořčici a rozmixujte. Nakonec dochuťte nadrobno nakrájenou cibulí, solí, pepřem a popřípadě citronovou šťávou. Promíchejte.

Číst dál: Sardinková pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Tvarohová pomazánka s česnekem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Tvarohová pomazánka s česnekem na chlebíčky - příprava: Tvaroh utřete (můžete přidat majonézu), a pokud bude pomazánka příliš hustá, zřeďte ji trochou mléka. Přidejte prolisovaný česnek a popřípadě nadrobno rozdrcené vlašské ořechy. Dochuťte špetkou cukru a solí.

Číst dál: Tvarohová pomazánka s česnekem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Lososová pomazánka se sýrem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Lososová pomazánka se sýrem na chlebíčky - příprava: Máslo utřete, smíchejte s rozmělněným lososem, přidejte nastrouhaný sýr a podle potřeby smetanu. Nakonec vmíchejte koňak, mletý pepř a podle chuti osolte.

Číst dál: Lososová pomazánka se sýrem na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak mrazit bylinky - tipy, rady, zkušenosti

Zelené bylinky před zmrazením krátce omyjte pod tekoucí vodou a otřepejte. Pak je nasekejte nadrobno a zamrazte v malých sáčcích nebo je vložte do nádoby na výrobu ledu a zalijte vodou

Ostružinový džem s rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Ostružinový džem s rumem - příprava: Očištěné a omyté ostružiny vložte do hrnce, podlijte trochou vody a uveďte k varu. Vařte na mírném plameni asi 10 minut. Můžete je trochu rozmačkat šťouchadlem na brambory. Poté přidejte želírovací cukr a kyselinu citronovou a vařte 5 minut - občas promíchejte. Nakonec přidejte rum nebo rumovou esenci.

Číst dál: Ostružinový džem s rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jablečný džem s rumem a skořicí - příprava: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Dejte do hrnce, zalijte moštem nebo džusem, přidejte kyselinu citronovou a koření a přiveďte k varu. Poté postupně po částech vmíchejte cukr a vařte do zhoustnutí. Když je džem dostatečně hustý, vyjměte koření, přilijte rum a naplňte
do vymytých horkých skleniček. Otočte víčkem dolů aspoň na 5 minut, aby se víčka chytla.

Číst dál: Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Džem z černých třešní - příprava: Vyzrálé černé třešně omyjte a vypeckujte. Dejte je do většího kastrolu, trochu podlijte vodou, přidejte koření a kyselinu citronovou a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut a přidejte želírovací cukr. Opět povařte a vyzkoušejte, jestli džem na talířku tuhne. Pokud ne, přidejte kyselinu citronovou. Z hotového džemu vyjměte koření, přidejte rum a esenci a naplňte do umytých nahřátých sklenic.

Číst dál: Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny