Potraviny a vaření
Jak vyčarovat ze starých housek chutnou večeři
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2807x
Housky z předchozího dne můžete ještě proměnit ve výbornou večeři. Rozpulte je, potřete bazalkovým pestem, obložte plátky rajčete a mozzarelly a zapečte. Když je ještě ozdobíte lístky bazalky, bude to perfektní.
Jak urychlit vaření brambor (máslo)
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3334x
Oloupané brambory se rychleji uvaří, přidáte-li do vody kromě kmínu a soli také kousek másla. Navíc budou chutnější a s více vitaminy.
Jak upéct křupavou pizzu - postup, návod
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2270x
Domácí pizza bude křupavější, když těsto 8-10 minut předpečete. Potom korpus obložte a dejte znovu do trouby, dokud se sýr neroztaví.
Jak široké mají být steaky určené na grilování
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2710x
Steaky na gril by měly být nejméně 4 cm silné. Příliš tence nakrájené maso rychle ztvrdne.
Jak získat z bylinek při vaření co největší aroma
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3023x
Jak získat z bylinek to nejlepší? Čerstvé kuchyňské bylinky rozvinou v pokrmu svoje aroma daleko lépe, když je před přípravou lehce podusíte na másle na pánvičce. Pokud máte sušené bylinky, zakapejte je trochou oleje a nechejte asi dvě minuty odpočívat.
► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3025x
Chystá se k vám nečekaná návštěva? Pohostěte ji rychlými domácími krekry. Rozmrazte listové těsto a pláty nakrájejte na malé obdélníčky. Potřete je rozkvedlaným žloutkem a posypte čerstvě nastrouhaným sýrem, mákem a mandlovými sirkami.
Číst dál: ► Domácí krekry - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Čím vylepšit drobenku na koláč (kardamom)
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3195x
Drobenku vylepší kardamom. Na 1 plech zpracujte 150 g másla, 1 lžíci mletého kardamomu, 300 g mouky, 150g cukru a 1 vanilinový cukr. Koláč bude lahůdka.
Cuketový salát s rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2355x
Cuketový salát s rajčaty: Cuketu omyjte, nakrájejte na tenké plátky a naservírujte je na talíř. Na ně pak rozdělte rozpůlená cherry rajčátka, rozdrolenou fetu a omytou bazalku. Ze zeleninového vývaru, bílého vinného
octa, olivového oleje a prolisovaného česneku umíchejte zálivku, osolte ji a opepřete.
Číst dál: Cuketový salát s rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2263x
Znáte dezert jménem flameri? Uveďte k varu 500 ml mléka s 2 lžícemi cukru, kůrou z pomeranče a špetkou soli. Za stálého míchání vsypte krupici, při nízké teplotě ji nechte "bobtnat" do zhoustnutí. Pak hrnec a odstavte. Rozkvedlejte žloutek a vmíchejte do mírně vychladlé krupice.
Číst dál: Dezert flameri - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Jak grilovat rybu, aby se nepřichytila k roštu (citron)
Zveřejněno: neděle 14. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2835x
Ryby se při grilování často přichytí na rošt. Aby se to nestalo, podložte rybu plátky citronu a bylinkami. Tak půjde snadno obracet a navíc získá skvělou chuť.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Sýrové kuličky s pažitkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Tofu v sezamovém kabátku - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Gratinované chlebové tolary - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Zálivka na zeleninový salát s jogurtem, zázvorem a limetkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Zálivka na zeleninový salát s kečupem a nakládanými okurkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Zálivka na zeleninový salát s balzamikovým octem, javorovým sirupem a chilli - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Zálivka na zeleninový salát s podmáslím a koriandrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Čím vymazat formu, aby se moučník při pečení nepřipálil a nezhnědl (ztužený tuk)
- Jak oloupat zázvor rychle a jednoduše (lžička)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)