Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak obalit houbové řízky snadno a rychle (sáček)

Obalování houbových řízků v trojobalu si žádá hodně času a trpělivosti. Proces urychlíte tak, že do jednoho mikrotenového sáčku vsypete hladkou mouku a do druhého strouhanku. Připravené houby vložte do sáčku s moukou a několikrát převraťte či opatrně protřepejte, potom je namočte do rozšlehaných vajec a hned přesuňte do sáčku se strouhankou. Sáček přidržte nahoře i dole, několikrát jej převraťte a máte obaleno.

Jak udělat, aby bramborové knedlíky nebyly po uvaření slizké (ocet)

Bramborové knedlíky se nerozvaří a nebudou oslizlé, přidáte-li do vody v hrnci trochu octa.

Jak zabránit zvlnění anglické slaniny při opékání (studená voda)

Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tolik vlnit, když je předtím na chvíli vložíte do studené vody.

Jak zabránit přetečení polévky, omáčky z hrnce při vaření (olej, tuk)

Aby polévky nebo omáčky při vaření z hrnce nevytekly, potřete horní okraj vnitřní strany hrnce olejem nebo jiným tukem.

Jak zabrániz ztvrdnutí chobotnice při vaření (cukr)

Chobotnice zůstane po tepelné úpravě měkká, dáte-li ji vařit s trochou cukru.

Jak zbavit nůž zápachu po česneku (mrkev)

Jestliže nůž páchne po česneku, zakrojte jím několikrát do syrové mrkve.

Jak zbavit mouku zatuchlosti (teplo)

Zatuchlou mouku nasypejte do ohnivzdorné nádoby a krátce ji zahřejte na plotýnce. Zatuchlost se vytratí.

Jak zabránit při skladování luštěnin výskytu škůdců (bobkový list)

Do otevřeného sáčku s luštěninami, který budete nějakou dobu skladovat, je vhodné přidat několik bobkových listů - odradí to škůdce.

Jak zabránit tmavnutí halušek při vaření (horká voda)

Domácí halušky budou pěkně bílé, když nastrouhané brambory na chvíli zalijete horkou vodou.

Jak usmažit tenké vláčné palačinky na minimálním množství tuku (brambor)

Jak usmažit tenké vláčné palačinky na minimálním množství tuku? Odlijte trochu oleje  do misky a rozkrojte omytý brambor. Napíchněte ho na vidličku rovnou plochou dolů, namáčejte v oleji a vytírejte jím rozpálenou pánev.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny