Potraviny a vaření
Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3083x
Mandarinková limonáda - příprava: Z mandarinek a citronů vylisujte šťávu. Do 0,5 l vody dobře vmíchejte obě šťávy s cukrem. Přilijte sodovku (čistou perlivou vodu) a lehce promíchejte. Nechte vychladit. Podávejte s ledem a plátkem mandarinky.
Číst dál: Mandarinková limonáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Majonéza z vařených žloutků - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1673x
Majonéza z vařených žloutků - příprava: Vařené, prolisované žloutky smícháme se syrovými žloutky, přidáme sůl a stále míchajíce přikapáváme olej. Když se majonéza spojuje do hroudy, okyselíme ji citronovou šťávou, octem a přidáme tlučený bílý pepř. Do hotové majonézy přidáme 2 lžíce ušlehané smetany.
Číst dál: Majonéza z vařených žloutků - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2415x
Francouzská majonéza - příprava: Porcelánovou mísu vypláchneme studenou vodou a dobře vytřeme. Do vychlazené mísy dáme čerstvé žloutky úplně zbavené bílků, posypeme je hned solí a metlou na sníh dobře utřeme. Potom přikapáváme za stálého míchání čerstvý olivový olej tak dlouho, až se majonéza spojí do hrudky.
Číst dál: Francouzská majonéza - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Švédská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1801x
Švédská omáčka - příprava: Jablko oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Dužninu nakrájíme na menší dílky, dáme do kastrolu, zalijeme vínem a podusíme doměkka. Vychladlé podušené jablko prolisujeme sítem. Do porcelánové misky dáme majonézu a za stálého míchání přidáme prolisované jablko, koření, ocet, nastrouhaný křen a nakonec lehce přimícháme šlehanou smetanu.
Číst dál: Švédská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Tatarská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1631x
Tatarská omáčka - příprava: V hluboké porcelánové míse smícháme čerstvé žloutky se solí. Za stálého míchání přidáváme po kapkách olej tak dlouho, až nám žloutky ztuhnou a kolem metly se nám majonéza spojí do hrudky. Pak přikapeme citronovou šťávu a opět za stálého míchání přikapáváme olej.
Číst dál: Tatarská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2464x
Hořčicová omáčka - příprava: Vařené žloutky prolisujeme a promícháme se syrovým žloutkem. Pak po kapkách za stáleho míchání přidáme stolní olej, lžíci hořčice, citronovou šťávu, očištěnou, jemně usekanou sardeli, cibuli a kapary, sůl, tlučený bílý pepř, podle chuti octa a několik kapek anglické (worcesterské) omáčky.
Číst dál: Hořčicová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Remuládová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1675x
Remuládová omáčka - příprava: Do mísy dáme majonézu, postupně přidáme ostatní přísady a vše vařečkou dobře promícháme. Je-li zapotřebí, rozředíme omáčku trochou vody nebo mléka.
Číst dál: Remuládová omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Maltézská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1650x
Maltézská omáčka - příprava: Do mísy dáme majonézu a za stálého míchání přidáme šunku, citrusové šťávy, cukr, sůl a worcesterskou omáčku. Nakonec lehce přimícháme šlehanou smetanu.
Číst dál: Maltézská omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Pažitková omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1672x
Pažitková omáčka - příprava: Žemli ostrouháme, rozčtvrtíme, dáme do hrnečku, zalijeme ji mlékem a necháme 30 minut stát. Potom žemli trochu vymačkáme a současně se žloutkem ji prolisujeme žíněným sítem.
Číst dál: Pažitková omáčka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Meruňkový džem s levandulí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 6. leden 2018 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1811x
Meruňkový džem s levandulí - příprava: Hodně vyzrálé meruňky očistěte, zbavte pecek, nakrájejte na kousky a dejte do hrnce. Mírně podlijte, přidejte trochu kyseliny citronové a přiveďte k varu. Když se ovoce částečně rozvaří, přidejte želírovací prostředek a cukr podle návodu na želírovacím prostředku.
Číst dál: Meruňkový džem s levandulí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Švestkový džem s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Borůvkový džem s chia semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Cibulový džem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Slunečnicová pomazánka - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Slané ovesné sušenky se slunečnicovými semínky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Slunečnicový chléb s podmáslím - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Rajčatová salsa - příprava, recept, postup, návod, suroviny, ingredience
- ► Levandulový chléb s ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Jahody v rumu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Jahodové frappé - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)