Potraviny a vaření
Těstíčko na obalování řízků nadýchané - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2388x
Když do těstíčka na obalování řízků přidáte trochu prášku do pečiva bude nadýchané a chutné.
Mleté maso se lépe spojí, více drží - jak to udělat, co použít (syrový brambor)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2111x
Mleté maso se lépe spojí, když do něj nastrouháte syrový brambor.
Zbylé bílky - jak skladovat, uchovat
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4890x
Zbudou-li vám bílky, nalijte je do mikrotenového sáčku a uložte do mrazáku. Před použitím je nechte v chladničce rozmrazit - ušleháte z nich krásně tuhý sníh.
Maso v guláši měkké, výrazné chuti - jak to udělat, co použít (sójová omáčka, ocet, koňak)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1905x
Maso v guláši bude velmi křehké a bude mít výraznější chuť, když ho před vařením naložíte na 24 hodin do sójové omáčky. Stejného výsledku dosáhnete, jestliže při dušení přidáte do jídla lžičku octa nebo trochu koňaku.
Nedopečená pečeně, maso - jak, čím pomoci (smažení)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2379x
Nedopečenou pečeni nakrájejte na úzké plátky a chvilku je povařte v omáčce nebo poduste v másle. Drůbež rozporcujte a po kouscích ji dopečte v troubě nebo na pánvi.
Víno nedopité - jak použít, využít (zmrazené kostky)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1845x
Zbytek vína nalijte do tvořítka na led a dejte zmrazit. Kostky poté nasypejte do sáčku a uchovejte v mrazáku. Použít je lze kdykoli při vaření, když je potřeba víno a nemáte zrovna otevřenou láhev.
► Jak zabránit prasknutí brambory vařené ve slupce (ocet)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2048x
Brambory ve slupce při vaření nepopraskají, když do vody přilijete trochu octa.
Klobásy křupavé - jak to udělat, co použít (hrnec)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1910x
Pěkně křupavé klobásky připravíte, když je vložíte do prázdného kastrůlku, ten ponoříte do většího kastrůlku s vodou a dáte zapéct.
Ovocné knedlíky chutnější - jak vařit, uvařit (rum, vanilkový cukr)
Zveřejněno: pondělí 26. červen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1741x
Pro chutnější ovocné knedlíky přidejte do vody při vaření trochu rumu nebo vanilkového cukru.
Pečící papír nedrží tvar - jak, čím pomoci
Zveřejněno: středa 31. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3100x
Pečicí papír bývá nepoddajný -lépe se přizpůsobí požadovanému tvaru, když jej před použitím celý pomačkáte a pak znovu narovnáte.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Připalování jídla v pánvi při vaření - jak, čím zabránit, předejít (ocet)
- Nádivka do buchet tekutá - jak, čím zahustit (perník, pudink, škrobová moučka)
- Štrůdl voňavý - jak to udělat, co použít (máslo, cukr, strouhanka)
- Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
- Tenké plátky masa - jak nakrájet snadno a rychle (mrazák)
- Jak, čím nahradit vanilku v pokrmu, receptu - (javorový sirup, baileys)
- Palačinky jemnější, chutnější - jak to udělat, co použít (podmáslí)
- Mletí máku bez mlínku na mák - jak to udělat, co použít (mlýnek na kávu, cukr)
- Chilli papričky méně pálivé - jak to udělat, co použít (sójový olej)
- Ukápnutí těsta na dno trouby při pečení - jak, čím zabránit připálení (sůl)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)