Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Angreštová šťáva - recept

Angreštová šťáva - příprava: Z otrhaného angreštu odstraňte stopky i "bubáky" a pořádně ho propláchněte ve studené vodě. Můžete ho trochu pomačkat, ale lépe to jde až ve chvíli, kdy povařením změkne. Vhrnci ho zalijte vodou, uvedte do varu a za občasného míchání povařte asi 20 minut (pak je možné ho snáz pomačkat). Rozvařený angrešt nechte prokapat přes plátno nebo přes čistou utěrku.

Číst dál: Angreštová šťáva - recept

Výpek u masa příliš tučný - jak, čím zbavit tuku (filtr na kávu)

Je-li pro vás poctivý výpek z hovězího masa či drůbeže příliš tučný, přeceďte jej přes papírový filtr na kávu - chuť zůstane stejná a neohrozíte štíhlou linii.

Hovězí maso rychleji uvařené - jak to udělat, co použít (rum)

Vaření hovězího masa urychlíte tím, že do vody přidáte lžičku tuzemáku. I to nejtvrdší maso díky tomu změkne, aniž by v něm zůstala příchuť lihoviny.

Tvrdý sýr vydrží déle čerstvý - jak skladovat (cukr)

Plátky tvrdého sýra vydrží v chladničce v mikrotenovém sáčku dlouho čerstvé, když k nim přidáte dvě kostky cukru.

Sníh z bílků šedý - jak, čím zabránit, nač si dát pozor (hliník)

Vaječné bílky nešlehejte v hliníkové nádobě, jinak získají šedivý odstín.

Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)

Těsně před dovařením brambor vsypejte do hrnce tři až čtyři lžíce ovesných vloček a lehce zamíchejte, aby se ponořily do vody. Vařte ještě asi dvě minuty, pak
slijte polovinu vody a zpracujte ponorným mixérem. Nakonec přimíchejte tenký plátek másla a zhruba půl decilitru mléka. Kaše bude vynikající!

Míchaná vajíčka bez použití tuku - jak uvařit (minerálka)

Míchaná vajíčka připravíte bez tuku tak, že na dno teflonové pánve nalijete asi půl deci minerálky, přivedete ji k varu a přidáte rozšlehané vejce. Za občasného míchání je nechte srazit.

Rychlé sterilované okurky - recept

Rychlé sterilované okurky - příprava: Do sklenic rozdělte oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli a křen, pak je do poloviny zaplňte okurkami, pak opět proložte vrstvou zeleniny, přidejte bobkový list, kopr a doplňte znovu okurkami tak, aby se navrch znovu vešla kolečka mrkve, cibule a křenu.

Číst dál: Rychlé sterilované okurky - recept

Nakládaný okurkový salát - recept

Nakládaný okurkový salát - příprava: Oloupané a opláchnuté okurky nakrájejte na tenké plátky nebo rozkrojte, vyřízněte středy s jadérky a nastrouhejte nahrubo. Naplňte jimi zavařovací sklenice, ale moc je  nepěchujte.

Číst dál: Nakládaný okurkový salát - recept

Sterilovaný okurkový salát s kari - recept

Okurkový salát s kari - příprava: Okurky nakládačky pečlivě odrhněte ve vodě a nakrájejte je na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka a ve větší míse promíchejte s okurkami. Směs zasypejte solí (asi 3 lžícemi), znovu promíchejte a nechte přibližně 3 hodiny uležet.

Číst dál: Sterilovaný okurkový salát s kari - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny