Potraviny a vaření
Málo tvarohu do nádivky, v nádivce - jak, čím pomoci (brambor)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2078x
Když během vaření zjistíte, že máte málo tvarohu, nastrouhejte do něj trochu vařených brambor. Tvarohu přibude a bude jemnější.
Droždí staré - jak, čím oživit (cukr)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3107x
Staré droždí oživíte, když je rozdrobíte najemno v misce a lehce posypete moučkovým cukrem.
Tmavé těsto v bábovce suché - jak, čím pomoci, zvláčnit (nutella)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1787x
Tmavé těsto v mramorové bábovce nebude suché, když místo kakaa přidáte trochu nutelly.
Guláš krásně červený, sladký - jak to udělat, co použít (ocet)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4077x
Chcete, aby mletá paprika v guláši nevybledla a nezhořkla, a přitom abyste ji nemuseli přidávat až na konci? Když osmažíte pokrájenou cibulku, přihoďte papriku a po zarestování přidejte lžíci octa. Ten se během vaření odpaří, takže kyselost zmizí a paprika si uchová krásně červenou barvu.
Luštěniny, obiloviny se při vaření nepřipálí - jak to udělat
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1893x
Luštěniny a obiloviny (rýže, jáhly, čočka, fazole) se nepřipálí, když je budete vařit v předepsaném množství vody a především je nebudete míchat.
Majonéza lehčí, méně kalorická - jak to udělat, co použít (jogurt)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1829x
Když majonézu nebo tatarskou omáčku zředíte bílým jogurtem, dosáhnete nejen nižší kalorické hodnoty, ale i svěží chuti.
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3976x
Bramboráky budou lépe stravitelné, přidáte-li do těsta trochu prášku do pečiva a necháte mírně nakynout.
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3808x
Bílé zelí bude měkčí a chutnější, když k němu při vaření přidáte větší syrovou bramboru.
Polévka příliš mastná - jak, čím pomoci (lednice)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2846x
Příliš mastnou polévku nechte vychladnout a dejte ji do chladničky. Po několika hodinách se na hladině vytvoří tuková vrstva a tu lze snadno sebrat lžící.
Párky při ohřívání, ohřevu neprasknou - jak to udělat (poklice)
Zveřejněno: pondělí 29. květen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2031x
Aby párky během ohřívání nepopraskaly, zalijte je vařící vodou, přikryjte a nechte alespoň 10 sekund odstát.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Cibule v lednici déle vydrží - jak to udělat, co použít (máslo, olej, alobal)
- Pekáč připálený, mastný - jak umýt, zbavit nečistot (ocet)
- Den staré brambory chutnají jako čertvé, čerstvě uvařené - jak to udělat, co použít (sůl)
- Maso rychleji měkké - jak to udělat, co použít (kopřivy)
- Sekaná jemná, vláčná - jak to udělat, co použít (tvaroh)
- Lis na česnek zašlý, zanesený - jak, čím vyčistit (prášek do pečiva, citronová šťáva, kartáček na zuby)
- Jak uchovat zmrazené potraviny při stěhování
- Jak nakrájet měkký dort, aby se nerozpadl (zubní nit)
- Koláč tvrdý, ztrvrdlý - jak, čím pomoci, změkčit (mléko)
- Plátky sýra tenké - jak to udělat, co použít (škrabka na brambory)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)