Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Mražení, zmrazování karotky, mrkve - jak to udělat

Karotku zmrazujte celou (předvařte 4 minuty) nebo pokrájenou (stačí povařit 2 minuty) na dobu až 5 měsíců. Před podáváním ji vařte celou (asi 10 minut), dělenou (7-8 minut).

Mražení, zmrazování hrášku - jak to udělat

Hrášek vydrží zmrazený 6 měsíců. Předvařte ho 2 minuty, ochlaďte v ledové vodě, nechejte okapat a zmrazte.

Mražení, zmrazování květáku - jak to udělat

Květák předvářejte 4 minuty (celý) nebo 2 minuty (rozebraný na růžice) v osolené vodě. Prudce ho zchlaďte, nechejte okapat a zmrazte. Skladujte až 5 měsíců. Před podáváním nerozmrazujte, ale vložte do vroucí vody a podle velikosti vařte 10-20 minut.

Mražení, zmrazování červené řepy - jak to udělat

Červená řepa se po uvaření oloupe, nastrouhá nebo nakrájí. Můžete ji zmrazit na 3 měsíce

Mražení, zmrazování česneku - jak to udělat

Česnek zmrazujte tak, že neoloupané stroužky zabalte do alobalu, vydrží několik měsíců.

Mražení, zmrazování cibule - jak to udělat

Cibule zmrazujte jako polotovar, podušenou na tuku. Doba uložení je 2-4 měsíce.

Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)

Originální síta na sušení hub či bylin vytvoříte snadno. V obchodě kupte okenní síť proti hmyzu, tu přitlučte do rámu z latí. Vznikne vám sušicí síť, která vám na půdě mezi dvěma židlemi vytvoří dokonale provzdušněnou sušárnu.

Číst dál: Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)

Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)

Originální síta na sušení hub či bylin vytvoříte snadno. V obchodě kupte okenní síť proti hmyzu, tu přitlučte do rámu z latí. Vznikne vám sušicí síť, která vám na půdě mezi dvěma židlemi vytvoří dokonale provzdušněnou sušárnu.

Číst dál: Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)

Hubnoucí pórková polévka, polévka vhodná při hubnutí - recept

Polévka pórková je dobrá na zahájení redukce vlastní váhy. Základem je pokrájený pórek, který se uvaří, rozmixuje, osolí a pak se dva dny, vždy po třech hodinách, vypije šálek této polévkové tekutiny. Zažene pocit hladu. Pokud byste to dva dny nevydrželi, tak ji jezte každý den bez příloh k večeři. Za první dietní týden shodíte půldruhého kila.

Hubnoucí zelná polévka, polévka vhodná při hubnutí - recept

Jak zhubnout a nehladovět? Uvařte si zelnou polévku. Je to úplně jiná polévka, než na kterou jste zvyklí. Je z čerstvého, nikoliv kysaného zelí, z mrkve a patří do ní ještě česnek, tymián, případně celý pepř. Osolí se, uvaří a můžete ji konzumovat rozmixovanou anebo část zeleniny jen pokrájet, lépe to vypadá.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny