Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Kandované ovoce snadno nakrájené - jak to udělat, co použít (mrazák)

Kandované ovoce se bude snáze krájet a nebude se lepit na nůž, jestliže ho předtím vložíte na 5 minut do mrazáku.

Omáčka k masu voňavá - jak to udělat, co použít (šťáva z rybízu)

Tmavá omáčka k hovězí či vepřové pečeni získá lákavou vůni, když ji povaříte s trochou želé nebo se šťávou z černého rybízu.

Nadýmání po luštěninách - jak, čím předejít, zabránit (soda)

Přidejte do fazolí při vaření špetku jedlé sody - působí proti nadýmání, takže luštěninu lépe strávíte.

Guláš sladký, nasládlý od cibule - jak, čím pomoci (česnek)

Guláš, v němž je hodně cibule, má nasládlou chuť. Tento problém odstraní stroužek rozmačkáného česneku.

Nakrájené ovoce nezhnědne - jak to udělat, co použít (slaná voda)

Nakrájené ovoce nezhnědne, když ho na chvíli ponoříte do mírně slané vody.

Louskání starých ořechů - jak vylouskat snadno a rychle (voda)

Starší vlašské ořechy ponořte přibližně na 12 hodin do studené vody - skořápka změkne, půjde snadno rozlousknout a jádra budou chutnat jako čerstvá.

Hrudky v omáčce od mouky - jak, čím zabránit , předcházet vzniku (sůl)

Mouku před zahušťováním omáček a dalších pokrmů trochu osolte, nebudou se tvořit hrudky.

Rýže po uvaření sypká, neslepená - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Když do rýže při vaření přidáte lžičku citronové šfávy, neslepí se.

Čím nahradit ořechy v těstě (strouhanka)

Zjistíte-li při pečení koláčů, že nemáte mleté ořechy, můžete je nahradit strouhankou osmaženou na másle.

Strouhání měkkého sýru - jak to udělat, co použít (mrazák)

Potřebujete nastrouhat měkký sýr? Vložte ho na půl hodiny do mrazáku a struhadlo jemně potřete olivovým olejem - tak se vám podaří vyhnout se ucpaným a ulepeným dírkám.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny