Ovoce, povidla, zavařeniny
Meruňkový kompot - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1878x
Meruňkový kompot - příprava: Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a natěsno naskládáme do sklenic řeznou stranou dolů. Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C. Pro lepší chuť můžeme do každé sklenice přidat 1 meruňkovou pecku.
Meruňkový džem bez chemie - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2781x
Meruňkový džem bez chemie - příprava: Omyté a vypeckované meruňky pokrájíme na menší kousky a v kastrolu rozvaříme. Přidáme cukr a pomalu za stálého míchání svaříme na požadovanou hustotu. Horký džem nalijeme do pečlivě umytých a nahřátých skleniček, zavíčkujeme a skleničky na 10 minut postavíme dnem vzhůru, aby chytla víčka.
Rychlý meruňkový džem - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1937x
Rychlý meruňkový džem - příprava: Dobře vyzrálé, omyté, vypeckované a na menší kousky pokrájené meruňky vaříme za stálého míchání asi 10 minut. Do cukru zamícháme želírovací přípravek a kyselinu citronovou, směs nasypeme do meruněk a za stálého míchání vaříme ještě 7 minut.
Meruňkový džem s likérem - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1984x
Meruňkový džem s likérem - příprava: Meruňky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, v hrnci promícháme s cukrem a přikryté necháme při nízké teplotě asi 4 hodiny "táhnout". Pak uvedeme do varu a za stálého míchání 4 minuty prudce vaříme.
Meruňkový džem s limetkou a meduňkou - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2169x
Meruňkový džem s limetkou a meduňkou - příprava: Omyté meruňky vypeckujeme a pokrájíme, vložíme do kastrolu, přidáme želírovací cukr a plátky z dobře omyté limetky, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty.
Meruňkový džem s jablky a medem - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2074x
Meruňkový džem s jablky a medem - příprava: Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na hodně malé kousky. Vložíme je do hrnce a vaříme asi 15minut (podle tvrdosti jablek). Potom přidáme omyté, vypeckované a nakrájené meruňky a vaříme dalších 5-10 minut.
Meruňkový džem s rybízem - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2756x
Meruňkový džem s rybízem - příprava: Opraný rybíz nasypeme do kastrolu, podlijeme troškou vody a vaříme tak dlouho, až změkne. Ještě zahorka3/4 rybízu prolisujeme přes síto. Meruňky nakrájíme na čtvrtky. Do hrnce vložíme 3/4 meruněk a rybízový protlak, přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty.
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4738x
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - příprava: Omytá jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme cukr, vodu, citronovou kůru a skořici a zprudka vaříme 10 minut. Přidáme cukr, necháme jej rozpustit, pak přidáme kuličky jeřábu a vaříme dalších 15 minut, nebo i více, pokud mají jablka hodně šťávy.
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3723x
Džem z arónie, černého jeřábu - příprava: Obrané jeřabiny propláchneme studenou vodou, vložíme do kastrolu, přidáme cukr, skořici a hřebíčky a za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Jeřabiny občas promačkáme, aby pustily šťávu.
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
Zveřejněno: neděle 5. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4475x
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - příprava: Obrané jeřabiny propereme, vložíme do kastrolu, podlijeme troškou vody a 20 minut povaříme. Potom přidáme krystalový a vanilkový cukr, kyselinu citronovou, mletou skořici a tlučené hřebíčky a vaříme dál, až jsou jeřabiny rozvařené.
Číst dál: Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
Další rady a tipy v této kategorii:
- Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
- Borůvky ve vlastní šťávě - recept
- Borůvkový kompot - recept
- Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
- Brusinkový kompot - recept
- Marmeláda z květů černého bezu - recept
- Bezinkový džem se špendlíky - recept
- Bezinková povidla - recept
- Bezinková marmeláda - recept
- Bezinkový kompot - recept
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept