Ovoce, povidla, zavařeniny
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3225x
Hroznový džem z domácí pekárny - příprava: Kuličky vína opereme, vložíme do nádoby pekárny, přidáme cukr a zalijeme jablečnou a citronovou šťávou. Nastavíme program Džem (Jam nebo Zavařenina) a necháme jej proběhnout. Horký džem nalijeme do skleniček, dobře uzavřeme a na 10 minut otočíme dnem vzhůru.
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2801x
Dětská hroznová marmeláda - příprava: Omyté kuličky vína rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Vylisovanou šťávu včetně dužniny nalijeme do hrnce a za častého míchání povaříme s ovocným cukrem do zhoustnutí. Nalijeme do skleniček, dobře uzavřeme a na 10 minut postavíme dnem vzhůru. Uložíme na chladné místo.
Číst dál: Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
Marmeláda z hroznů, hroznového vína - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4987x
Marmeláda z hroznů - příprava: Otrhané a omyté kuličky hroznů rozemeleme nebo rozmixujeme a propasírujeme přes cedník, přidáme cukr a dále pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku. Část protlaku z hroznů můžeme nahradit jiným ovocem.
Hroznové víno s jablky - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3057x
Hroznové víno s jablky - příprava: Oloupaná jablka rozčtvrtíme, zbavíme jaderníků a střídavě s kuličkami hroznového vína naskládáme do sklenic. Zalijeme vodou s rozpuštěným umělým sladidlem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Kompotované, zavařené celé hrozny - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2452x
Zavařené celé hrozny - příprava: Celé střapce hroznů důkladně propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rozdělíme do sklenic. Zalijeme prochladlým cukerným nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.
Barevný hroznový kompot - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2604x
Barevný hroznový kompot - příprava: Kuličky vína střídavě po vrstvách naskládáme do sklenic a zalijeme cukerným nálevem s kyselinou citronovou. Do každé sklenice přidáme asi 2 hřebíčky, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Hrušková přesnídávka - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2669x
Hrušková přesnídávka - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do kastrolu, zalijeme 1/2 l vody, rozvaříme a po částečném zchladnutí rozmixujeme. V druhém půllitru vody povaříme pudinkový prášek na kaši. Do hrušek přidáme cukr a pudinkovou kaši a ještě asi 8 minut společně povaříme.
Hruškový med - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2658x
Hruškový med - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, pokrájíme a podlité troškou vody rozdusíme. Potom je propasírujeme přes řidší plátno a pomalu vaříme, až šťáva začne houstnout. Pak přidáme cukr a mícháme do úplného zhoustnutí. Použlváme jako pomazánku na chléb s máslem.
Hrušková povidla - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2601x
Hrušková povidla - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřince, pokrájíme na kousky a rozvaříme na kaši. Pak je propasírujeme a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až jsou povidla dostatečně hustá. Nakonec přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Horká povidla nandáme do skleniček a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.
Hrušková marmeláda s mátou - recept
Zveřejněno: čtvrtek 2. březen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3272x
Hrušková marmeláda s mátou - příprava: Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme stopky a jádřince a umeleme na masovém strojku. Vložíme do širšího kastrolu, mírně podlijeme vodou a za stálého míchání rozvaříme. Potom hruškovou kaši zvážíme a na každý kg přidáme 1/2 kg cukru. Na mírném plameni pomalu vaříme, až se cukr rozpustí.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Hrušková marmeláda bez cukru - recept
- Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
- Hruškový džem - recept
- Opilé hrušky - recept
- Hruškový kompot - recept
- Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
- Zavařená jablka na štrůdl - recept
- Jablkový džem s citrusy - recept
- Trvanlivý jablečný džem - recept
- Jablkový kompot s hruškami - recept
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept