Ovoce, povidla, zavařeniny
Jablkový kompot - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1878x
Jablkový kompot - příprava: Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na libovolně velké kousky a ihned je vkládáme do vody okyselené kyselinou citronovou, aby nezhnědla. Pak je urovnáme do sklenic, zalijeme horkým cukerným roztokem a do každé sklenice dáme malý kousek skořice a 2 hřebíčky.
Marmeláda z jablek, meruněk a cukety - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1866x
Marmeláda z jablek, meruněk a cukety - příprava: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, meruňky nebo broskve vyloupeme, cuketu nakrájíme na malé kousky. Vše, mimo cukety rozemeleme, vložíme do kastrolu, zasypeme cukrem promíchaným s želírovacím přípravkem, za stálého míchání přivedeme k varu a asi 3 minuty povaříme.
Marmeláda z jablek a rajčat - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2586x
Marmeláda z jablek a rajčat - příprava: Oloupaná a odjádřincovaná jablka pokrájíme a podlité troškou vody podusíme doměkka. Zvlášť podusíme pokrájená rajčata. Pak vše propasírujeme, promícháme, přidáme krystalový a vanilkový cukr a citronovou šťávu a 20 minut povaříme.
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2654x
Jablečná přesnídávka - příprava: Oloupaná a odjádřincovaná jablka pokrájíme, podlijeme vodou, zasypeme cukrem a dobře rozvaříme. Poté je rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce vody a za stálého míchání vaříme do zhoustnuti.
Číst dál: Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
Přesnídávka z jablek a mrkve - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1970x
Přesnídávka z jablek a mrkve - příprava: Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme a vložíme do hrnce. Podlijeme je troškou vody, zasypeme cukrem, přidáme koření a rozvaříme. V druhém hrnci uvaříme doměkka oškrábanou a pokrájenou mrkev. Scedíme ji a přidáme k jablkům, ze kterých jsme vyndali hřebíčky.
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2906x
Jablečná nutella - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka pokrájíme, podlijeme asi 3 dl vody a rozvaříme. Krystalový cukr promícháme s vanilkovým cukrem, mletými ořechy, kakaem a pudinkovým práškem. Nasypeme do jablek, přidáme kondenzované mléko a vše krátce povaříme.
Jablečná nugeta - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3387x
Jablečná nugeta - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka pokrájíme, podlijeme asi 3 dl vody a rozvaříme. Přidáme krystalový a vanilkový cukr, kakao a čokoládu a vše za častého míchání povaříme asi 15 minut. Po zchladnutí rozmixujeme dohladka, nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Pečená jablečná povidla s rozinkami - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1967x
Pečená jablečná povidla s rozinkami - příprava: Pekáč vymažeme máslem, vyložíme 1 kg jablek, posypeme třetinou cukru a rozinkami a tento postup ještě dvakrát zopakujeme. Povrch poklademe plátky másla, přikryjeme pokličkou a bez míchání pečeme, až povidla zhoustnou.
Jablkové želé s ananasem - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2589x
Jablkové želé s ananasem - příprava: Ananas nakrájíme na malé kousky a v kastrolu zalijeme jablečným džusem. Přidáme želírovací přípravek smíchaný se 2 lžícemi cukru, přidáme zbylý cukr, za stálého míchání přivedeme k varu a pak zvolna vaříme 5 minut.
Jablková povidla - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2805x
Jablková povidla - příprava: Oloupaná jablka nastrouháme nebo pokrájíme, přidáme cukr a ocet, promícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den jablka pozvolna dusíme dosklovita. Nakonec je ochutíme skořicí nebo trestí, nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Brusinky naložené ve víně - recept
- Brusinky s jablky - recept
- Broskve naložené v brandy - recept
- Broskvová přesnídávka - recept
- Broskvový džem - recept
- Broskvová marmeláda s jablky - recept
- Broskvová povidla - recept
- Nektarinkový džem - recept
- Nektarinkový kompot s mandarinkami - recept
- Nektarinkový kompot s rumem - recept
Další rady v kategorii
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Broskve naložené v brandy - recept
-
Broskvová marmeláda s jablky - recept
-
Broskvová povidla - recept
-
Broskvová přesnídávka - recept
-
Broskvový džem - jak připravit, udělat
-
Broskvový džem - recept
-
Brusinkový kompot - recept
-
Brusinky naložené ve víně - recept
-
Brusinky naložené ve vlastní šťávě - recept
-
Brusinky s jablky - recept
-
Čím zdravě okyselit omáčku - tipy, rady, doporučení (citrón)
-
Citron - jak získat maximum šťávy (vroucí voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (horká voda)
-
Citron pustí více šťávy - jak to udělat, co použít (válení)
-
Citronový džem s limetkami - recept
-
Citrusový džem z domácí pekárny - recept
-
Co udělat se sušeným ovocem před jeho použitím - rady, doporučení
-
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
-
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
-
Cuketový džem - jak připravit, udělat
-
Delikátní pochoutka z pomerančů pro děti - postup, návod
-
Dětská hroznová marmeláda, marmeláda z hroznů - recept
-
Domácí citrónový sirup - recept, postup, návod
-
Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
-
Džem z arónie, černého jeřábu - recept
-
Džem z arónie, černého jeřábu a jablek - recept
-
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
-
Džem z černého rybízu za studena - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z černých třešní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z kiwi a jahod - recept
-
Džem z kiwi s ananasovou příchutí - recept
-
Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
-
Džem z lesního ovoce - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Džem z letního ovoce - recept
-
Falešná grapefruitová marmeláda - recept
-
Fíková marmeláda s vínem - recept
-
Fíkový džem, jam - recept
-
Fíky slepené - jak, čím odlepit, oddělit od sebe (trouba)
-
Hnědnutí hrušek při rozkrojení - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu
-
Hroznové víno nezralé - jak nechat dozrát
-
Hroznové víno s jablky - recept
-
Hroznový džem z domácí pekárny - recept
-
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Hrušková marmeláda bez cukru - recept
-
Hrušková marmeláda s mátou - recept
-
Hrušková marmeláda s želírovacím cukrem - recept
-
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
-
Hrušková povidla - recept
-
Hrušková přesnídávka - recept
-
Hruškový džem - recept
-
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
-
Hruškový kompot - recept
-
Hruškový med - recept
-
Jablečná nugeta - recept
-
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
-
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
-
Jablečný džem s rumem a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Jablka zavařená ve vlastní šťávě - recept
-
Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
-
Jablková povidla - recept
-
Jablkové želé s ananasem - recept
-
Jablkový džem s citrusy - recept