Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Tvarohová pomazánka s lichořeřišnicí, řeřichou, pažitkou - příprava

Tvarohová pomazánka s lichořeřišnicí či řeřichou:   Do Lučiny nebo osoleného tvarohu zamícháme nakrájené listy lichořeřišnice nebo výhonky řeřichy a případně i pažitku. Natíráme na chlebíčky a zdobíme řeřichou, malými rajčaty nebo okurkou.

► Kosmatice, řízek z květu černého bezu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kosmatice, řízek z květu bezu černého - příprava: Květenství černého bezu opatrně vypereme ve vodě a na utěrce necháme oschnout. Vypracujeme řídké těstíčko s moukou a žloutky, necháme odpočinout a pak přidáme ušlehaný sníh z bílků. Kosmatice smažíme v rozpáleném oleji tak, že nejprve podržíme květy za stopku a namočíme do těsta, pak do oleje na pánev.

Číst dál: ► Kosmatice, řízek z květu černého bezu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Kokos v rumu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kokos v rumu - příprava: Kokosový ořech navrtejte, vylijte z něj kokosovou vodu, kterou můžete nachladit a vypít. Potom ořech rozřízněte, oddělte kokosovou hmotu a nakrájejte ji na menší kousky. Ty pak nasekejte v mixéru, přendejte do skleněné nádoby a zalijte bílým třtinovým rumem.

Číst dál: ► Kokos v rumu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Nakládaný fenykl s pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Nakládaný fenykl s pomerančem - příprava: Fenyklové bulvy opláchněte a odřízněte stonky. Rozkrojte je napůl a vyřízněte tvrdý střed. Pak fenykl nakrájejte na tenké plátky. Přendejte je do mísy, osolte a promíchejte, pak vše nechte alespoň hodinu odpočinout. Přendejte fenykl do cedníku a rukou z něj vymačkejte tekutinu, kterou pustil.

Číst dál: ► Nakládaný fenykl s pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

► Pikantní meruňkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pikantní meruňkové čatní - příprava: Meruňky nařízněte do křížku, ponořte na chvíli do vroucí vody, hned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na kostičky. Chilli papričky zbavte semínek a stopky, opláchněte a pokrájejte na tenké plátky. Oloupejte cibuli i zázvor, cibuli pokrájejte nadrobno, zázvor (asi 8 cm) na tenčí kolečka.

Číst dál: ► Pikantní meruňkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Švestkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Švestkové čatní - příprava: Omyté švestky vypeckujte, nakrájejte nahrubo. Oloupejte zázvor a šalotku, zázvor nastrouhejte, šalotku nakrájejte najemno. Vše vařte na mírném ohni za občasného míchání 40 minut či do zhoustnutÍ. Čatní nandejte do lahví, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Lze krátce sterilovat.

Číst dál: ► Švestkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Ořechy v medu - recept

Ořechy v medu - příprava: Protože v obchodech prodávané ořechy jsou dostatečně suché, není další sušení potřebné. Podobně jako ovoce, i ořechy by měly ladit s chutí medu. Med dobře promíchejte s ořechy. Vybírejte čisté, nepoškozené ořechy, a světlejší tekutý med, který pomalu krystalizuje.

Číst dál: Ořechy v medu - recept

Hubnoucí pórková polévka, polévka vhodná při hubnutí - recept

Polévka pórková je dobrá na zahájení redukce vlastní váhy. Základem je pokrájený pórek, který se uvaří, rozmixuje, osolí a pak se dva dny, vždy po třech hodinách, vypije šálek této polévkové tekutiny. Zažene pocit hladu. Pokud byste to dva dny nevydrželi, tak ji jezte každý den bez příloh k večeři. Za první dietní týden shodíte půldruhého kila.

Hubnoucí zelná polévka, polévka vhodná při hubnutí - recept

Jak zhubnout a nehladovět? Uvařte si zelnou polévku. Je to úplně jiná polévka, než na kterou jste zvyklí. Je z čerstvého, nikoliv kysaného zelí, z mrkve a patří do ní ještě česnek, tymián, případně celý pepř. Osolí se, uvaří a můžete ji konzumovat rozmixovanou anebo část zeleniny jen pokrájet, lépe to vypadá.

Hubnoucí polévka z paprik, polévka vhodná při hubnutí - recept

Jak zhubnout a nehladovět? Nejlepší jsou francouzské hubnoucí polévky!   Uvařte si polévka z paprik: Vezměte tři červené papriky, tři brambory, jednu mrkev, cibuli, zalijete vodou, osolte a nechte povařit. Když vše změkne, všechno rozmixujte. Jednu papriku si nechte stranou na ozdobu, pokrájejte ji a vhoďte do polévky. Ale musíte přidat ještě rajčata, která pokrmu dodají pikantní, nakyslou chuť.

Číst dál: Hubnoucí polévka z paprik, polévka vhodná při hubnutí - recept

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny