Tvarohová pomazánka s lichořeřišnicí, řeřichou, pažitkou - příprava
Zveřejněno: pátek 10. listopad 2017 | Zobrazeno: 2530x
Tvarohová pomazánka s lichořeřišnicí či řeřichou: Do Lučiny nebo osoleného tvarohu zamícháme nakrájené listy lichořeřišnice nebo výhonky řeřichy a případně i pažitku. Natíráme na chlebíčky a zdobíme řeřichou, malými rajčaty nebo okurkou.
► Kosmatice, řízek z květu černého bezu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 26. říjen 2017 | Zobrazeno: 1884x
Kosmatice, řízek z květu bezu černého - příprava: Květenství černého bezu opatrně vypereme ve vodě a na utěrce necháme oschnout. Vypracujeme řídké těstíčko s moukou a žloutky, necháme odpočinout a pak přidáme ušlehaný sníh z bílků. Kosmatice smažíme v rozpáleném oleji tak, že nejprve podržíme květy za stopku a namočíme do těsta, pak do oleje na pánev.
► Kokos v rumu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 26. říjen 2017 | Zobrazeno: 1910x
Kokos v rumu - příprava: Kokosový ořech navrtejte, vylijte z něj kokosovou vodu, kterou můžete nachladit a vypít. Potom ořech rozřízněte, oddělte kokosovou hmotu a nakrájejte ji na menší kousky. Ty pak nasekejte v mixéru, přendejte do skleněné nádoby a zalijte bílým třtinovým rumem.
Číst dál: ► Kokos v rumu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Nakládaný fenykl s pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 23. říjen 2017 | Zobrazeno: 2451x
Nakládaný fenykl s pomerančem - příprava: Fenyklové bulvy opláchněte a odřízněte stonky. Rozkrojte je napůl a vyřízněte tvrdý střed. Pak fenykl nakrájejte na tenké plátky. Přendejte je do mísy, osolte a promíchejte, pak vše nechte alespoň hodinu odpočinout. Přendejte fenykl do cedníku a rukou z něj vymačkejte tekutinu, kterou pustil.
Číst dál: ► Nakládaný fenykl s pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
► Pikantní meruňkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Zobrazeno: 2306x
Pikantní meruňkové čatní - příprava: Meruňky nařízněte do křížku, ponořte na chvíli do vroucí vody, hned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na kostičky. Chilli papričky zbavte semínek a stopky, opláchněte a pokrájejte na tenké plátky. Oloupejte cibuli i zázvor, cibuli pokrájejte nadrobno, zázvor (asi 8 cm) na tenčí kolečka.
Číst dál: ► Pikantní meruňkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Švestkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Zobrazeno: 2106x
Švestkové čatní - příprava: Omyté švestky vypeckujte, nakrájejte nahrubo. Oloupejte zázvor a šalotku, zázvor nastrouhejte, šalotku nakrájejte najemno. Vše vařte na mírném ohni za občasného míchání 40 minut či do zhoustnutÍ. Čatní nandejte do lahví, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Lze krátce sterilovat.
Číst dál: ► Švestkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Ořechy v medu - recept
Zveřejněno: sobota 14. říjen 2017 | Zobrazeno: 2137x
Ořechy v medu - příprava: Protože v obchodech prodávané ořechy jsou dostatečně suché, není další sušení potřebné. Podobně jako ovoce, i ořechy by měly ladit s chutí medu. Med dobře promíchejte s ořechy. Vybírejte čisté, nepoškozené ořechy, a světlejší tekutý med, který pomalu krystalizuje.
Hubnoucí pórková polévka, polévka vhodná při hubnutí - recept
Zveřejněno: čtvrtek 18. květen 2017 | Zobrazeno: 2281x
Polévka pórková je dobrá na zahájení redukce vlastní váhy. Základem je pokrájený pórek, který se uvaří, rozmixuje, osolí a pak se dva dny, vždy po třech hodinách, vypije šálek této polévkové tekutiny. Zažene pocit hladu. Pokud byste to dva dny nevydrželi, tak ji jezte každý den bez příloh k večeři. Za první dietní týden shodíte půldruhého kila.
Hubnoucí zelná polévka, polévka vhodná při hubnutí - recept
Zveřejněno: čtvrtek 18. květen 2017 | Zobrazeno: 2463x
Jak zhubnout a nehladovět? Uvařte si zelnou polévku. Je to úplně jiná polévka, než na kterou jste zvyklí. Je z čerstvého, nikoliv kysaného zelí, z mrkve a patří do ní ještě česnek, tymián, případně celý pepř. Osolí se, uvaří a můžete ji konzumovat rozmixovanou anebo část zeleniny jen pokrájet, lépe to vypadá.
Hubnoucí polévka z paprik, polévka vhodná při hubnutí - recept
Zveřejněno: čtvrtek 18. květen 2017 | Zobrazeno: 2172x
Jak zhubnout a nehladovět? Nejlepší jsou francouzské hubnoucí polévky! Uvařte si polévka z paprik: Vezměte tři červené papriky, tři brambory, jednu mrkev, cibuli, zalijete vodou, osolte a nechte povařit. Když vše změkne, všechno rozmixujte. Jednu papriku si nechte stranou na ozdobu, pokrájejte ji a vhoďte do polévky. Ale musíte přidat ještě rajčata, která pokrmu dodají pikantní, nakyslou chuť.
Číst dál: Hubnoucí polévka z paprik, polévka vhodná při hubnutí - recept
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Domácí jablečný ocet - recept, postup, návod, výroba
- Domácí šlehačka - recept
- Grilování - Grilované meruňky s jogurtem a medem - recept
- Grilování - Ananas se strouhanou čokoládou - recept
- Grilování - Grilované zeleninové balíčky s mozzarellou - recept
- Grilování - Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem - recept
- Grilování - Grilovaná paprika - recept
- Grilování - Cukety s ovčím sýrem - recept
- Grilované žampiony s bylinami, bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Grilování - Brambory plněné mozzarellou - recept
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba