Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Mrkev s balzamikovým octem a máslem - recept

Mrkev s balzamikovým octem - příprava: Na mírném ohni rozehřejeme kastrol a rozpustíme máslo. Přidáme mrkev a za stálého míchání ji 5 minut vaříme. Kastrol přiklopíme a za občasného míchání vaříme, dokud mrkev trochu nezměkne.

Číst dál: Mrkev s balzamikovým octem a máslem - recept

Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept

Carpaccio - příprava: Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Umyjeme salát a odložíme stranou. Umyjeme řepu a nakrájíme ji na tenká kolečka. Řepu rozložíme na talíře a nahoru navrstvíme žampiony a salát. Nakonec

Číst dál: Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept

Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept

Bruschetta - příprava: Všechny suroviny (samozřejmě kromě bruschetty) smícháme. Necháme 1 hodinu odpočívat a poté slijeme tekutinu. Na každý krajíček bruschetty naneseme 1 lžíci směsi. Podáváme jako předkrm.

Číst dál: Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept

Langustový salát - recept

Langustový salát - příprava: Hlavu a krunýř langusty otevřeme a opatrně vyjmeme maso z hlavy a ocasu. Poté maso rozdrolíme na drobné kousky a smícháme s natvrdo uvařenými vejci nakrájenými na kostičky. Nasekáme cibuli a rajčata

Číst dál: Langustový salát - recept

Tuňákové carpaccio s octovou zálivkou se sušenými rajčaty a majoránkou - recept

Tuňákové carpaccio  - příprava: Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Nasypeme je do misky a přidáme
ocet, olej, majoránku a pistáciové oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme. Zálivka je připravena, jakmile rajčata

Číst dál: Tuňákové carpaccio s octovou zálivkou se sušenými rajčaty a majoránkou - recept

Kachní játra na soli - recept

Kachní játra jsou symbolem vybrané francouzské kuchyně. Jejich příprava není snadná, ale výsledek za vynaložené úsilí rozhodně stojí.

Číst dál: Kachní játra na soli - recept

Paštika ze pstruha - recept

Paštika ze pstruha - příprava: Pstruha očistíme, omyjeme, osušíme a pečeme v troubě se lžící oleje. Odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na kousky. Z kuřecích jater odstraníme blány, omyjeme a nakrájíme najemno. Játra a pstruha

Číst dál: Paštika ze pstruha - recept

Paštika z černých oliv - recept

Paštika z černých oliv - příprava: Do mixéru dáme olivy, ančovičky, kapary a hořčici. Rozmixujeme, aby byla směs hladká. Postupně za stálého mixování přidáváme olivový olej, dokud směs není jemná. Podle chuti osolíme.

Číst dál: Paštika z černých oliv - recept

Vepřová pečeně na soli - recept

Vepřová pečeně na soli - příprava: Maso posypeme vonnými bylinkami podle chuti. Můžeme použít například tymián, dobromysl, petržel a další. Lehce potřeme olivovým olejem. Do hlubšího pekáče nebo zapékací mísy nasypeme silnou vrstvu soli. Na ni položíme maso a posypeme je zbývající solí tak, aby bylo maso zcela zakryté. Troubu

Číst dál: Vepřová pečeně na soli - recept

Suši maki - recept

Suši maki - příprava rýže: Nejprve rýži zbavíme přebytečného škrobu: nasypeme ji do cedníku a proplachujeme studenou vodou, dokud voda neodtéká čirá. Rýži vaříme v kastrůlku s dvojnásobným množstvím vody (na jeden šálek rýže potřebujeme dva šálky vody). Přivedeme k varu, necháme dvě minuty povařit a odstavíme z ohně. Rýži

Číst dál: Suši maki - recept

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny