Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jablkový džem s citrusy - recept

Jablkový džem s citrusy - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nadrobno pokrájíme a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupané a pokrájené pomeranče, citronovou šťávu, kyselinu citronovou a želírovací přípravek promíchaný se dvěma lžícemi cukru a za stálého míchání povaříme.

Číst dál: Jablkový džem s citrusy - recept

Trvanlivý jablečný džem - recept

Trvanlivý jablečný džem - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nahrubo nastrouháme, vložíme do kastrolu, přidáme ocet a cukr, dobře promícháme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den uvaříme do sklovita. Horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Číst dál: Trvanlivý jablečný džem - recept

Jablkový kompot s hruškami - recept

Jablkový kompot s hruškami - připrava: Ovoce rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřince, dobře opereme a střídavě vložíme do sklenic. Zalijeme horkým cukerným nálevem, přidáme koření, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Jablkový kompot s hruškami - recept

Jablkový kompot - recept

Jablkový kompot - příprava: Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na libovolně velké kousky a ihned je vkládáme do vody okyselené kyselinou citronovou, aby nezhnědla. Pak je urovnáme do sklenic, zalijeme horkým cukerným roztokem a do každé sklenice dáme malý kousek skořice a 2 hřebíčky.

Číst dál: Jablkový kompot - recept

Marmeláda z jablek, meruněk a cukety - recept

Marmeláda z jablek, meruněk a cukety - příprava: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, meruňky nebo broskve vyloupeme, cuketu nakrájíme na malé kousky. Vše, mimo cukety rozemeleme, vložíme do kastrolu, zasypeme cukrem promíchaným s želírovacím přípravkem, za stálého míchání přivedeme k varu a asi 3 minuty povaříme.

Číst dál: Marmeláda z jablek, meruněk a cukety - recept

Marmeláda z jablek a rajčat - recept

Marmeláda z jablek a rajčat - příprava: Oloupaná a odjádřincovaná jablka pokrájíme a podlité troškou vody podusíme doměkka. Zvlášť podusíme pokrájená rajčata. Pak vše propasírujeme, promícháme, přidáme krystalový a vanilkový cukr a citronovou šťávu a 20 minut povaříme.

Číst dál: Marmeláda z jablek a rajčat - recept

Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept

Jablečná přesnídávka - příprava: Oloupaná a odjádřincovaná jablka pokrájíme, podlijeme vodou, zasypeme cukrem a dobře rozvaříme. Poté je rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce vody a za stálého míchání vaříme do zhoustnuti.

Číst dál: Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept

Přesnídávka z jablek a mrkve - recept

Přesnídávka z jablek a mrkve - příprava: Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme a vložíme do hrnce. Podlijeme je troškou vody, zasypeme cukrem, přidáme koření a rozvaříme. V druhém hrnci uvaříme doměkka oškrábanou a pokrájenou mrkev. Scedíme ji a přidáme k jablkům, ze kterých jsme vyndali hřebíčky.

Číst dál: Přesnídávka z jablek a mrkve - recept

Jablečná nutella, nutella z jablek - recept

Jablečná nutella - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka pokrájíme, podlijeme asi 3 dl vody a rozvaříme. Krystalový cukr promícháme s vanilkovým cukrem, mletými ořechy, kakaem a pudinkovým práškem. Nasypeme do jablek, přidáme kondenzované mléko a vše krátce povaříme.

Číst dál: Jablečná nutella, nutella z jablek - recept

Jablečná nugeta - recept

Jablečná nugeta - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka pokrájíme, podlijeme asi 3 dl vody a rozvaříme. Přidáme krystalový a vanilkový cukr, kakao a čokoládu a vše za častého míchání povaříme asi 15 minut. Po zchladnutí rozmixujeme dohladka, nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Jablečná nugeta - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny