Potraviny a vaření
Jablkový džem s citrusy - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2762x
Jablkový džem s citrusy - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nadrobno pokrájíme a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupané a pokrájené pomeranče, citronovou šťávu, kyselinu citronovou a želírovací přípravek promíchaný se dvěma lžícemi cukru a za stálého míchání povaříme.
Trvanlivý jablečný džem - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2042x
Trvanlivý jablečný džem - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nahrubo nastrouháme, vložíme do kastrolu, přidáme ocet a cukr, dobře promícháme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den uvaříme do sklovita. Horký džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
Jablkový kompot s hruškami - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1872x
Jablkový kompot s hruškami - připrava: Ovoce rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřince, dobře opereme a střídavě vložíme do sklenic. Zalijeme horkým cukerným nálevem, přidáme koření, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Jablkový kompot - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1937x
Jablkový kompot - příprava: Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na libovolně velké kousky a ihned je vkládáme do vody okyselené kyselinou citronovou, aby nezhnědla. Pak je urovnáme do sklenic, zalijeme horkým cukerným roztokem a do každé sklenice dáme malý kousek skořice a 2 hřebíčky.
Marmeláda z jablek, meruněk a cukety - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1914x
Marmeláda z jablek, meruněk a cukety - příprava: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, meruňky nebo broskve vyloupeme, cuketu nakrájíme na malé kousky. Vše, mimo cukety rozemeleme, vložíme do kastrolu, zasypeme cukrem promíchaným s želírovacím přípravkem, za stálého míchání přivedeme k varu a asi 3 minuty povaříme.
Marmeláda z jablek a rajčat - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2635x
Marmeláda z jablek a rajčat - příprava: Oloupaná a odjádřincovaná jablka pokrájíme a podlité troškou vody podusíme doměkka. Zvlášť podusíme pokrájená rajčata. Pak vše propasírujeme, promícháme, přidáme krystalový a vanilkový cukr a citronovou šťávu a 20 minut povaříme.
Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2722x
Jablečná přesnídávka - příprava: Oloupaná a odjádřincovaná jablka pokrájíme, podlijeme vodou, zasypeme cukrem a dobře rozvaříme. Poté je rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce vody a za stálého míchání vaříme do zhoustnuti.
Číst dál: Jablečná přesnídávka, přesnídávka z jablek - recept
Přesnídávka z jablek a mrkve - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2024x
Přesnídávka z jablek a mrkve - příprava: Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme a vložíme do hrnce. Podlijeme je troškou vody, zasypeme cukrem, přidáme koření a rozvaříme. V druhém hrnci uvaříme doměkka oškrábanou a pokrájenou mrkev. Scedíme ji a přidáme k jablkům, ze kterých jsme vyndali hřebíčky.
Jablečná nutella, nutella z jablek - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2958x
Jablečná nutella - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka pokrájíme, podlijeme asi 3 dl vody a rozvaříme. Krystalový cukr promícháme s vanilkovým cukrem, mletými ořechy, kakaem a pudinkovým práškem. Nasypeme do jablek, přidáme kondenzované mléko a vše krátce povaříme.
Jablečná nugeta - recept
Zveřejněno: neděle 26. únor 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3462x
Jablečná nugeta - příprava: Oloupaná a jádřinců zbavená jablka pokrájíme, podlijeme asi 3 dl vody a rozvaříme. Přidáme krystalový a vanilkový cukr, kakao a čokoládu a vše za častého míchání povaříme asi 15 minut. Po zchladnutí rozmixujeme dohladka, nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Pečená jablečná povidla s rozinkami - recept
- Jablkové želé s ananasem - recept
- Jablková povidla - recept
- Brusinky naložené ve víně - recept
- Brusinkový likér - recept
- Brusinky s jablky - recept
- Broskve naložené v brandy - recept
- Broskvová přesnídávka - recept
- Broskvový džem - recept
- Broskvový likér - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)