Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

► Sladký kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Sladký kečup - příprava: Rajčata a jablka omyjte a zbavte stopky. Rajčata pokrájejte na čtvrtky, jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky (čím tvrdší jsou jablka, tím menší kousky). Oloupané cibule nakrájejte zhruba na osminky.

Číst dál: ► Sladký kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Nakládané papričky jalapeňos - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Nakládané papričky jalapeňos - příprava: Papričky omyjte, nakrájejte na 3-5 mm kolečka. Svařte nálev. Papričky napěchujte do zavařovacích lahví a zalijte horkým lákem. Zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Chcete-li je skladovat déle mimo lednici, 10 minut je sterilujte.

Číst dál: ► Nakládané papričky jalapeňos - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Bazalkové pesto - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bazalkové pesto - příprava: Z opraných snítek bazalky otřepejte vodu, lístky otrhejte a rozmixujte s mořskou solí na hladkou pastu. Pomalu přilévejte olej a ručně vymíchejte na kaši. Česnek oloupejte a buď rozsekejte nadrobno, nebo rozetřete se solí.

Číst dál: ► Bazalkové pesto - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Papriky, papričky nakyselo - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Papriky nakyselo - příprava: Papriky opláchněte, osušte, zbavte stopek i jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Ty narovnejte do sklenic, máte-li různobarevné, můžete střídat barevné vrstvy. Na nálev smíchejte všechny ingredience kromě cibule, kterou oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte ke konci.

Číst dál: ► Papriky, papričky nakyselo - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Provensálská zelenina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Provensálská zelenina - příprava: Všechnu zeleninu kromě cibule omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Cuketu a lilek zbavte stopek a nakrájejte na tenčí plátky. Papriky zbavte jádřinců a stopek a nakrájejte na nudličky, rajčata na kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, celé snítky bylinek opláchněte pod tekoucí vodou a pak vše vložte do mísy a promíchejte.

Číst dál: ► Provensálská zelenina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Cuketová čalamáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Cuketová čalamáda - příprava: Omytou a osušenou, ale neoloupanou cuketu nastrouhejte nahrubo. Cibuli i česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. V menším hrnci pak na oleji orestujte cibuli a velmi krátce i česnek, pak vše zalijte rajčatovým protlakem a podle chuti osolte a opepřete.

Číst dál: ► Cuketová čalamáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Pikantní meruňkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pikantní meruňkové čatní - příprava: Meruňky nařízněte do křížku, ponořte na chvíli do vroucí vody, hned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na kostičky. Chilli papričky zbavte semínek a stopky, opláchněte a pokrájejte na tenké plátky. Oloupejte cibuli i zázvor, cibuli pokrájejte nadrobno, zázvor (asi 8 cm) na tenčí kolečka.

Číst dál: ► Pikantní meruňkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Švestkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Švestkové čatní - příprava: Omyté švestky vypeckujte, nakrájejte nahrubo. Oloupejte zázvor a šalotku, zázvor nastrouhejte, šalotku nakrájejte najemno. Vše vařte na mírném ohni za občasného míchání 40 minut či do zhoustnutÍ. Čatní nandejte do lahví, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Lze krátce sterilovat.

Číst dál: ► Švestkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

► Jak vyrobit křupavé bramboráky (bílý jogurt)

Křupavé bramboráky? Do bramborákového těsta přidejte dvě lžičky bílého jogurtu - bramboráky budou pěkně křupavé a chutné.

► Jak vyrobit křupavé bramoboráky (tvaroh)

Jak na křupavé bramboráky? Do bramborákového těsta přidejte dvě lžičky tvarohu - bramboráky budou pěkně křupavé a mňamozní.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny