Potraviny a vaření
► Sladký kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 21. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2191x
Sladký kečup - příprava: Rajčata a jablka omyjte a zbavte stopky. Rajčata pokrájejte na čtvrtky, jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky (čím tvrdší jsou jablka, tím menší kousky). Oloupané cibule nakrájejte zhruba na osminky.
Číst dál: ► Sladký kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Nakládané papričky jalapeňos - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 21. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2656x
Nakládané papričky jalapeňos - příprava: Papričky omyjte, nakrájejte na 3-5 mm kolečka. Svařte nálev. Papričky napěchujte do zavařovacích lahví a zalijte horkým lákem. Zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Chcete-li je skladovat déle mimo lednici, 10 minut je sterilujte.
Číst dál: ► Nakládané papričky jalapeňos - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Bazalkové pesto - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 21. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2534x
Bazalkové pesto - příprava: Z opraných snítek bazalky otřepejte vodu, lístky otrhejte a rozmixujte s mořskou solí na hladkou pastu. Pomalu přilévejte olej a ručně vymíchejte na kaši. Česnek oloupejte a buď rozsekejte nadrobno, nebo rozetřete se solí.
Číst dál: ► Bazalkové pesto - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Papriky, papričky nakyselo - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 21. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1973x
Papriky nakyselo - příprava: Papriky opláchněte, osušte, zbavte stopek i jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Ty narovnejte do sklenic, máte-li různobarevné, můžete střídat barevné vrstvy. Na nálev smíchejte všechny ingredience kromě cibule, kterou oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte ke konci.
Číst dál: ► Papriky, papričky nakyselo - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Provensálská zelenina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 21. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2411x
Provensálská zelenina - příprava: Všechnu zeleninu kromě cibule omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Cuketu a lilek zbavte stopek a nakrájejte na tenčí plátky. Papriky zbavte jádřinců a stopek a nakrájejte na nudličky, rajčata na kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, celé snítky bylinek opláchněte pod tekoucí vodou a pak vše vložte do mísy a promíchejte.
Číst dál: ► Provensálská zelenina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Cuketová čalamáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 21. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2093x
Cuketová čalamáda - příprava: Omytou a osušenou, ale neoloupanou cuketu nastrouhejte nahrubo. Cibuli i česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. V menším hrnci pak na oleji orestujte cibuli a velmi krátce i česnek, pak vše zalijte rajčatovým protlakem a podle chuti osolte a opepřete.
Číst dál: ► Cuketová čalamáda - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Pikantní meruňkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2316x
Pikantní meruňkové čatní - příprava: Meruňky nařízněte do křížku, ponořte na chvíli do vroucí vody, hned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na kostičky. Chilli papričky zbavte semínek a stopky, opláchněte a pokrájejte na tenké plátky. Oloupejte cibuli i zázvor, cibuli pokrájejte nadrobno, zázvor (asi 8 cm) na tenčí kolečka.
Číst dál: ► Pikantní meruňkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Švestkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2120x
Švestkové čatní - příprava: Omyté švestky vypeckujte, nakrájejte nahrubo. Oloupejte zázvor a šalotku, zázvor nastrouhejte, šalotku nakrájejte najemno. Vše vařte na mírném ohni za občasného míchání 40 minut či do zhoustnutÍ. Čatní nandejte do lahví, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru. Lze krátce sterilovat.
Číst dál: ► Švestkové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Jak vyrobit křupavé bramboráky (bílý jogurt)
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3232x
Křupavé bramboráky? Do bramborákového těsta přidejte dvě lžičky bílého jogurtu - bramboráky budou pěkně křupavé a chutné.
► Jak vyrobit křupavé bramoboráky (tvaroh)
Zveřejněno: čtvrtek 19. říjen 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2565x
Jak na křupavé bramboráky? Do bramborákového těsta přidejte dvě lžičky tvarohu - bramboráky budou pěkně křupavé a mňamozní.
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Jak vyčistit skvrny, fleky od čaje, kávy na nádobí, hrníčcích (cigaretový popel, voda)
- ► Jak ohřát rybu bez použití mikrovlnky, mikrovlnné trouby (alobal)
- ► Jak vyrobit čokoládové lístky na moučník (list rostliny pokapaný čokoládou)
- ► Jak zvýraznit chuť melounu, ovocného salátu
- ► Jak vylepšit štrůdl aby byl voňavý - jak to udělat, co použít (karamel)
- ► Jak udělat bramborové placky aby byly vláčné a chutné (jablko)
- ► Jak zlepšit držení zavařovacích víček na sklenici (bílek)
- ► Jak změkčit tvrdé maso při vaření (ocet)
- ► Jak, čím vyčistit špinavý gril (cibule)
- ► Jak zjemnit polévku aby byla chutnější (máslo, petrželka)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)